Πώς ο Μώραλης «έκανε» τη Δούρου περιφερειάρχη!

«Η θάλασσα του Πειραιά είναι από όλες πιο γλυκιά» όχι μόνο για τους φίλους τού Ολυμπιακού, αλλά και για τη Ρένα Δούρου. Αυτό προκύπτει από τη μελέτη του εκλογικού αποτελέσματος, με βάση την οποία η νέα περιφερειάρχης Αττικής στήριξε την επιτυχία της στην αλματώδη αύξηση του ποσοστού της, αλλά και των ψηφοφόρων της σε απόλυτους αριθμούς, πέρα από το Δυτικό Τομέα Αθηνών και στην εκλογική περιφέρεια Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, η κα Δούρου «εκτοξεύτηκε» από το 24,71% του α’ γύρου στο 56,18% του β’. Αυτό σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται από τις 51.701 ψήφους της 18ης Μαΐου στις 111.970 της 25ης Μαΐου. Το αποτέλεσμα προκαλεί, φαινομενικώς τουλάχιστον, έκπληξη σε όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του Πειραιά. Κι αυτό γιατί μέχρι να γίνει γνωστό το πού κατάληξε η ψήφος των Πειραιωτών, πίστευαν ότι ναι μεν οι λαϊκές συνοικίες τής Β’ Πειραιώς (Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Πέραμα και Σαλαμίνα) θα κατέληγαν στην κα Δούρου, αλλά ότι ο ανθυποψήφιός της Γιάννης Σγουρός θα ισοσκέλιζε αυτή την απώλεια με ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για τον ίδιο στην πιο αστική Α’ Πειραιώς (Πειραιάς, Αίγινα, Κύθηρα, Αγκίστρι, Πόρος, Σπέτσες, Ύδρα, Τροιζηνία).

Τίποτα, όμως, τέτοιο δεν συνέβη και όπως προκύπτει από τις δημοσκοπικές αναλύσεις η κα Δούρου θα πρέπει να ευγνωμονεί γι’ αυτήν την εξέλιξη τον νεοεκλεγέντα πλέον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη. Σύμφωνα με την ανάλυση της μετακίνησης ψηφοφόρων εξάγεται το συμπέρασμα ότι αυξήθηκε σημαντικά στο β’ γύρο ο αριθμός των ψηφοφόρων Μώραλη οι οποίοι επέλεξαν την εκλεκτή τού ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με τον πρώτο, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της όχι μόνο στην εκλογική περιφέρεια Πειραιώς, αλλά στην ουσία σε όλη την Αττική.

Αρκετοί, μάλιστα, συνδέουν την προσέλκυση ψηφοφόρων Μώραλη στο στρατόπεδο Δούρου και με την άρνηση του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά με τη «σημαία» τής αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρή Δρίτσα να προχωρήσει σε δήλωση στήριξης του Βασίλη Μιχαλολιάκου ενόψει του β’ γύρου. Με όλα αυτά, πώς η δηλωμένη «αεκτζού» κα Δούρου να μην έχει πλέον στην καρδιά της και τον Ολυμπιακό και να επισκέπτεται πιο άνετα το γήπεδο «Καραϊσκάκης» από τη Νέα Φιλαδέλφεια, ύστερα μάλιστα από τις γνωστές τοποθετήσεις της για το γήπεδο της ΑΕΚ;…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα