Πώς συνετρίβη το ρωσικό αεροσκάφος με τους 71 επιβάτες (βίντεο)

Συγκλόνισε όλο τον πλανήτη η αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία με τους 71 νεκρούς ενώ κάμερα ασφαλείας “έπιασε” τη στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου στα περίχωρα της Μόσχας.

Bίντεο μερικών δευτερολέπτων που, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, δείχνει τη στιγμή της τραγωδίας και σε αυτό φαίνεται η στιγμής μια έκρηξης. Και στη συνέχεια, κομμάτια εκτοξεύονται στον αέρα.

Στο κατάλευκο, από το χιόνι, τοπίο, μια λάμψη από την έκρηξη και μαύρος καπνός καλύπτουν το σημείο.

Δεν είναι σαφές αν εκρήγνυται το κύριο μέρος του αεροπλάνου ή ένα μικρό μέρος του. Έχει καταγραφεί, όμως, να κινείται με τρομερή ταχύτητα στο χιονισμένο τοπίο.

Δείτε το βίντεο

Εκτιμάται ότι το βίντεο αυτό θα δώσει κρίσιμης σημασίας στοιχεία στους ειδικούς που αναζητούν τις αιτίες του δυστυχήματος.

Τρομοκρατική επίθεση πίσω από την τραγωδία στη Ρωσία;

Το αεροσκάφος της εταιρίας Saratov Airlines συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του. Εκτελούσε εσωτερική πτήση. Μετέφερε 65 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Προορισμός του ήταν το Ορσκ, στα Ουράλια, πόλη 1.000 μίλια (σ.σ. σχεδόν 1.600 χιλιόμετρα) από τη Μόσχα.

Όπως περιγράφουν οι μάρτυρες, αρχικά άκουσαν μια δυνατή έκρηξη και μετά είδαν έναν «μανιτάρι» φωτιάς να ανεβαίνει στον ουρανό.

Ο δυνατός θόρυβος τους θύμισε απογείωση και ύστερα, επικράτησε σιωπή.

Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έσπασε τα τζάμια σπιτιών σε μεγάλη απόσταση.

«Όλοι τρέξαμε προς το σημείο που είδαμε τη φωτιά… Προσπαθήσαμε να βρούμε επιζώντες, όμως παντού υπήρχαν πτώματα, τα περισσότερα θαμμένα στο χιόνι…», ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Κάποιοι, μάλιστα, αναφέρουν ότι είδαν το αεροπλάνο να γίνεται κομμάτια πριν συντριβεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα