Π. Σκουρλέτης: “Αν χρειαστεί θα πάμε και στη Σύνοδο Κορυφής για το χρέος”

Για ακραίους κύκλους που προσπαθούν να επιβάλουν άλλο μοντέλο στη σημερινή Ευρώπη κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Π. Σκουρλέτης ρωτήθηκε, ειδικότερα, αν εκτιμά πως μπορεί να υπάρξει ικανοποιητική λύση στο επικείμενο Eurogroup ή εάν αυτή θα δοθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου κι εκείνος απάντησε ότι «εμείς θα επιχειρήσουμε ώστε να υπάρξει μια λύση που να περιλαμβάνει τα θέματα του χρέους». Συμπλήρωσε δε τα εξής

«Εμείς γνωρίζουμε τι θέλουμε εκ μέρους της χώρας μας και με βάση αυτή την επιδίωξη θα κινηθούμε, πηγαίνοντας αν χρειαστεί και στη Σύνοδο Κορυφής».

Ο υπουργός Εσωτερικών άσκησε, παράλληλα, σκληρή κριτική στη Ν.Δ. αναφορικά με τη στάση της στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης του χρέους, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «στείρο αρνητισμό» και για «καταστροφική πολιτική στάση» και καταλογίζοντάς της πως είναι «δέσμια στη λογική ότι το χρέος είναι βιώσιμο».

Απαντώντας εξάλλου στο ερώτημα αν είναι απαραίτητη η σύγκληση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υιοθετηθεί μία εθνική γραμμή για το χρέος, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι πρόκειται για μια θεσμική διαδικασία «την οποία θα πρέπει να την αναζητούμε σε κάποιες στιγμές, εφόσον όμως έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλοι όροι και προϋποθέσεις».

Η συνέντευξη του Π. Σκουρλέτη στο ΑΠΕ/ΜΠΕ περιστράφηκε όπως ήταν φυσικό και σε αυτοδιοικητικά θέματα, με τον υπουργό Εσωτερικών να αναφέρεται στον “Καλλικράτη” και στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους της καθαριότητας στους ΟΤΑ.

Για τις κεντρικές κατευθύνσεις της αναθεώρησης του Καλλικράτη ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί «η Αυτοδιοίκηση να παίξει τον δικό της ρόλο στην υπόθεση ενός αναγκαίου περιφερειακού δημοκρατικού προγραμματισμού στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

 

Τέλος, για τους συμβασιούχους ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε την κυβερνητική δέσμευση πως «αν τυχόν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα θα κινηθούμε ανάλογα έτσι ώστε και να μην χάσουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, αλλά και να μην υπάρξει κανένα είδους πρόβλημα ως προς την συγκεκριμένη παροχή στους δήμους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα