«Ράβεται» για το ΥΠ.ΕΞ. η Ρένα Δούρου;

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες  στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στη λεωφόρο Συγγρού. Αιτία οι ολοένα και εντεινόμενες φήμες ότι η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου «ράβει»… ταγιέρ για να ανηφορίσει προς την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της υπουργού Εξωτερικών!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του το έγκυρο αυτοδιοικητικό πόρταλ notioanatolika.gr, σύμφωνα με το οποίο στον ανασχηματισμό ο οποίος θρυλείται ότι θα λάβει σάρκα και οστά μετά από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η αντικατάσταση του Ν. Κοτζιά από τη Ρ. Δούρου θα αποτελέσει έναν από τους άσους του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα, πάντα, με το notioanatolika.gr, τα πρώτα σημάδια ότι κάτι αναμένεται δόθηκαν όταν η Ρ. Δούρου δεν προχώρησε, τον Σεπτέμβριο, στην αλλαγή των αντιπεριφερειαρχών αλλά έδειξε να παραπέμπει το ζήτημα αυτό σε άγνωστο μελλοντικό χρόνο.

«Γιατί να κάνει τέτοιες αλλαγές η Ρένα όταν θα πρέπει άλλον να αναλάβει τα ηνία της Περιφέρειας και να επιλέξει αυτός τους συνεργάτες του», πρόσθεσε στο notioanatolika.gr καλά πληροφορημένη πηγή.

Βέβαια η πληροφορία ότι ενδέχεται να τεθεί επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας η Ρένα Δούρου, πυροδοτεί και άλλα σενάρια που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει μια επίδοξη διάδοχό του μακριά από τη σχετική διαδικασία όταν έρθει η ώρα της.

Αν και η μέχρι στιγμής πρακτική των… αστικών κομμάτων αποδεικνύει ότι οι ισχυρότεροι δελφίνοι τοποθετούνται σε «ακίνδυνα» υπουργεία όπως αυτά των Εξωτερικών ή της Άμυνας και όχι σε παραγωγικά όπου απαιτούνται αριθμοί για να αποδειχθεί η ικανότητά τους ή κοινωνικά όπου η αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους μόνο φθορά προκαλεί.

Ένα είναι σίγουρο πάντως. Η φήμη και μόνο ότι «η Ρένα φεύγει από την περιφέρεια για το Εξωτερικών» έχει δημιουργήσει προβληματισμό, νευρικότητα και ανησυχία στη λεωφόρο Συγγρού αλλά και στα γραφεία των αντιπεριφερειών της Αττικής, καθώς εκτός των άλλων ουδείς είναι σε θέση ακόμη και να εκτιμήσει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης και τι θα σημαίνει αυτό για την πορεία της πρώτης Περιφέρειας της χώρας.

(ΠΗΓΗ: notioanatolika.gr)

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα