Ρέγκλινγκ: Αν …όλα πάνε καλά του χρόνου θα στέκεστε στα πόδια σας

Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί τώρα στην αναπτυξιακή της προοπτική, δήλωσε  ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τον διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, μπροστά στις κάμερες, στην έναρξη της συνάντησής τους.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο κοινός μας στόχος τώρα είναι να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και να έχουμε τη δυνατότητα να τελειώσουμε το πρόγραμμα στα μέσα του 2018 και να μην είμαστε στη δύσκολη θέση να χρειαζόμαστε περαιτέρω εκταμιεύσεις από την πλευρά σας».

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος συμπλήρωσε με τη σειρά του ότι δεν βλέπει την ανάγκη για άλλες εκταμιεύσεις, τονίζοντας ότι  «τότε, (σ. σ. στα μέσα του 2018) αν όλα πάνε καλά, θα στέκεστε στα πόδια σας».

Στη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εκταμίευση της δόσης στις αρχές Ιουλίου, ενώ στο ερώτημα σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ανέφερε ότι «εάν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα εφαρμόζεται κανονικά, τότε μπορεί να συμβεί αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2018».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα