Ρέντσι: «Αρκετά με τους ύποπτους χαρακτήρες στο ποδόσφαιρό μας»

Στη δύνη της μαφίας και των ανθρώπων που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο βρίσκονται οι φίλοι μας οι Ιταλοί, ωσάν μία κοινή συνισταμένη να οδηγεί τη χώρα που πήρε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004 και το Μουντιάλ το 2006 προς τη σήψη!

Κι αν εμείς είμαστε μία μικρή ποδοσφαιρική δύναμη που αναστάτωσε τον κόσμο πριν από μία δεκαετία περίπου, οι Ιταλοί ανήκουν στα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια και η ταλαιπωρία που διαρκεί από το 2006 και έπειτα έχει οδηγήσει σε επίπεδα… αηδίας τον πρωθυπουργό της χώρας, Ματέο Ρέντσι. Σε δηλώσεις του σχετικά με το νέο σκάνδαλο που προέκυψε και θέλει τα μικρά πρωταθλήματα να χειραγωγούνται, δήλωσε:

«Αρκετά με τους ύποπτους χαρακτήρες που διοικούν τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ας δώσουμε το ποδόσφαιρο πίσω στις οικογένειες. Θα το ζητήσω εγώ ο ίδιος από τις ομοσπονδίες. Είναι καιρός για μια αλλαγή. Είμαι αηδιασμένος γιατί το ποδόσφαιρο αποτελεί μία επιπλέον ποιότητα σε αυτή τη χώρα. Οι εκλογές έχουν περάσει και θα ήθελα να κάνω κάτι. Ας μαζευτούμε σε ένα τραπέζι και ας μιλήσουμε. Χρειάζεται κάθαρση».

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο, τόνισε: «Το ποδόσφαιρο αμαυρώνεται από αυτά τα γεγονότα. Το ποδόσφαιρο πάσχει από εκπαίδευση κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το αλλάξουμε. Οι ιθύνοντες των συλλόγων χρειάζονται έλεγχο, αλλιώς δεν θα λύσουμε το πρόβλημα. Χρειάζεται να ελεγχθεί το ποινικό τους μητρώο, γιατί στο τέλος όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι μπλέκονται».

Θυμίζουμε πως οι έρευνες έχουν καταδείξει παράγοντες ομάδες να εμπλέκονται σε στημένα παιχνίδια, μαζί με ανθρώπους της μαφίας και στοιχηματικά γραφεία, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα