Ρίχνει το μπαλάκι στους υποψήφιους

Την «καυτή πατάτα» με το διαδικαστικό μπάχαλο στις επερχόμενες εκλογές της κεντροαριστεράς επιστρέφει στους υποψήφιους αρχηγούς ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος.

Στην νέα επιστολή που τους έστειλε το πρωί της Δευτέρας, ο καθηγητής επισημαίνει ότι εντός της εβδομάδας θα συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις με τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος τους.

Για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σημειώνει ότι υπάρχουν μεν διαφωνίες που μπορούν να γεφυρωθούν, αλλά το ζήτημα είναι «καθαρά πολιτικό», ενώ ζητά από τους υποψήφιους να αποφασίσουν αν τελικά επιθυμούν να γίνει σύσκεψη των 10 υπό την προεδρία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Αλιβιζάτος έχει προτείνει την αναβολή των εκλογών για ένα διάστημα και συνάντηση των υποψηφίων μαζί του, ώστε να συζητηθούν τα διαδικαστικά. Η VODAFONE ζήτησε το απαγορευτικό ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ η Wind 300.000 ευρώ για τον εξοπλισμό αλλά το λογισμικό να το αναλάβει άλλη εταιρεία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά διαφώνησε και με την συνάντηση και με την παράταση, ζητώντας από τον κ. Αλιβιζάτο σε αυστηρό τόνο να ασχοληθεί εκείνος και η αρμόδια επιτροπή με τα διαδικαστικά. Θετικός με την πρόταση Αλιβιζάτου είναι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, όπως και οι Γ. Καμίνης, Ν. Ανδρουλάκης και Γ. Μανιάτης.

Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ξεκαθαρίζει ότι διαφωνεί με την παράταση της ημερομηνίας των εκλογών, ζητά να ξεκαθαριστεί ποιος θα αναλάβει το κόστος, ενώ εμφανίζεται επιφυλακτικός με την δυνατότητα υλοποίησης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Για τον λόγο αυτό προτείνει να γίνει η διαδικασία με βάση τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών σε εκλογικά κέντρα με δικηγόρους στον ρόλο δικαστικού αντιπροσώπου.

Η επιστολή

Η νέα επιστολή Αλιβιζάτου είναι η ακόλουθη:

“Έχουμε αναλάβει ένα σημαντικό αλλά δύσκολο έργο.  Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα το φέρουμε σε πέρας. Με σοβαρότητα, χωρίς βιασύνες και χωρίς να θυσιάζουμε την ουσία στις εντυπώσεις. Αυτό περιμένουν από μας οι πολίτες. Το επιδιώκουμε, θα το πετύχουμε.

Όλοι οι υποψήφιοι απάντησαν στις προτάσεις μου της Παρασκευής 22.9.2017 και σας ευχαριστώ, όλες και όλους, γι’ αυτό.

Από τις απαντήσεις σας προκύπτει ότι:

(α) Χρειάζονται πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των διαδικασιών. Αναλαμβάνω την ευθύνη, σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή της ΑΕΔΔ, να  σας τις υποβάλω για έγκριση εντός της εβδομάδος.

(β) Στο ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Ασφαλώς μπορούν να γεφυρωθούν. Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό και άρα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της ΑΕΔΔ. Είναι συνεπώς απαραίτητη η μεταξύ σας συνεννόηση, ώστε να καταλήξετε, σε λύση που  θα  μας  επιτρέψει  να προχωρήσουμε.

Για να αποφασίσετε επί των ανωτέρω σας πρότεινα κοινή σύσκεψη. Απόκειται σε σας να την αποδεχθείτε ή να προκρίνετε άλλο προσφορότερο τρόπο για να καταλήξετε σε κοινή απόφαση, οπωσδήποτε πάντως εντός της εβδομάδος”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα