«Ραντεβού με την ιστορία»!

Ως ραντεβού με την ιστορία και πρόκληση καριέρας χαρακτήρισε ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, την αναμέτρηση της Πέμπτης (31/7) κόντρα στη γερμανική Μάιντς, για τον Γ’ Προκριματικό γύρο του Europa League.

Κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Γερμανία, ο Στάικος Βεργέτης αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Είναι ένα ραντεβού με την ιστορία. Ένα παιχνίδι πρόκληση, φιλοδοξία και καριέρας για τους παίκτες. Ωραίες εμπειρίες αυτές. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να τις χαιρόμαστε, πέρα του επαγγελματισμού μας. Η εποχή δε βολεύει από κάθε άποψη. Όσο το μοντάρισμα της ομάδας είναι σε διαδικασία και δεν έχει ολοκληρωθεί και με έναν θεωρητικά πιο αδύνατο αντίπαλο να παίζεις προβληματίζεσαι και σίγουρα δυσκολεύεσαι. Όμως εμείς είμαστε επαγγελματίες, ξέρουμε ότι αυτή είναι η δουλειά μας, αυτές είναι οι συνθήκες τη δεδομένη χρονική περίοδο και θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε μέσα από αυτές τις συνθήκες.

Θα κυνηγήσουμε και τα δυο. Δηλαδή όταν δεν έχουμε τη μπάλα, να κρατήσουμε το μηδέν και όταν έχουμε τη μπάλα, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε γκολ. Δεν είναι πολλές οι ημέρες που δουλέψαμε μετά το δεύτερο παιχνίδι με τη Ροβανιέμι, όμως είναι διαφορετικό το ύφος και το στυλ που θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Οι παίκτες έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν και πιστεύω να βγει».

Ο Γιώργος Ζησόπουλος δήλωσε από την πλευρά του:
«Σίγουρα κάθε ματς στην Ευρώπη για μια ομάδα όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης είναι ιστορικής σημασίας. Πάμε να παίξουμε με μια μεγάλη Γερμανική ομάδα, σε ένα πολύ καλό γήπεδο που γεμίζει με κόσμο. Ότι και να γίνει για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι γιορτή. Για τον Αστέρα Τρίπολης η συμμετοχή στα κύπελλα της Ευρώπης είναι κάτι μεγάλο. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πάμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση και να γράψουμε μια ακόμα σελίδα ιστορίας για αυτή την ομάδα.

Απέναντι σε αυτές τις ομάδες είναι δύσκολο να κοιτάξεις μόνο να κρατήσεις το μηδέν στα νώτα σου. Πιστεύω ότι μπορούμε να σκοράρουμε. Έχουμε δείξει ότι σκοράρουμε σχεδόν σε όλα τα ματς του περσινού πρωταθλήματος, όπως και στα δυο ματς με τη Ροβανιέμι, οπότε πιστεύω πως αν πετύχεις ένα γκολ σου δίνει περισσότερες πιθανότητες για τη ρεβάνς στην έδρα μας. Από εκεί και πέρα, θα πάμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας, με τακτική και συνέπεια, όπως έχουμε δείξει σε όλα τα παιχνίδια. Ο προπονητής μας έχει μιλήσει για κάποια πράγματα. Η ομάδα είναι έτοιμη και έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα από ότι έκανε στα δυο ματς με τη Ροβανιέμι. Οπότε θα πάμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και ας πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα