Ρατς: «Ευθύνη όλων η αμυντική λειτουργία»

Για την ήττα από τον Παναθηναϊκό, την κακή αμυντική λειτουργία και τα παιχνίδια που ακολουθούν μίλησε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Ρατς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου αμυντικού:
«Αναμφίβολα πρόκειται για ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς. Χάσαμε ένα παιχνίδι στο οποίο αν και προηγηθήκαμε με 2-1, μέσα σε λίγα λεπτά βρεθήκαμε να είμαστε πίσω στο σκορ. Αν σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο παίζαμε μέχρι το 2-1, σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία να κερδίσουμε τον αγώνα και σίγουρα πρόκειται για ένα κακό αποτέλεσμα. Για μένα δεν είναι καλύτερη ομάδα ο Παναθηναϊκός. Δεν ήταν καλύτερος στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά τα δικά μας λάθη στοίχισαν την ήττα.

Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας πω ότι άμυνα δεν κάνουν μόνο οι τέσσερις παίκτες που είναι μπροστά από τον τερματοφύλακα. Έτσι άμυνα δεν είναι μόνο αυτοί που παίζουν πίσω. Αν κάποιος κάνει λάθος ανεξαρτήτου θέσης στην οποία βρίσκεται, μπορεί να προκαλέσει τις συνθήκες για να δεχθείς γκολ. Απλά όλη η ομάδα αμύνεται και η αμυντική λειτουργία δεν αφορά τέσσερις παίκτες. Θεωρώ λοιπόν ότι όλη η ομάδα πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό τον τομέα γιατί είναι ευθύνη όλων των παικτών το πώς θα αμύνεται η ομάδα. Είναι λογικό όταν τρως γκολ να ρίχνεις τις ευθύνες στους τέσσερις που παίζουν στην άμυνα, αλλά επαναλαμβάνω ότι η ευθύνη είναι όλης της ομάδας.

Δεν μπορώ να δω το μέλλον και το τι θα γίνει στην πορεία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς δεν αγωνιζόμαστε καλά. Και τα γκολ τα δεχόμαστε από εύκολα λάθη και όχι γιατί δεν παίζουμε καλά στο παιχνίδι. Αυτό πρέπει να βελτιώσουμε, να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και στο μέλλον να παρουσιαστούμε καλύτεροι.

Πρέπει όσοι απαρτίζουμε τον οργανισμό ΠΑΟΚ και αναφέρομαι στους παίκτες και τον προπονητή, να είμαστε ένα και ανυπομονώ να έρθει ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης. Γνωρίζω ότι σε αυτό το ματς εμείς θα έχουμε τεράστια πίεση, αλλά είναι ευκαιρία απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο να αποδείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι και ότι παραμένουμε μια μεγάλη ομάδα.

Ποτέ δε θα σχολιάσω ή θα κακίσω αντίδραση από τον κόσμο. Ο κόσμος έχει δικαίωμα να αντιδρά και βλέπει το ποδόσφαιρο διαφορετικά από ότι μπορεί να το βλέπει ένας παίκτης. Έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν όπως θέλουν και αισθάνονται. Αγαπούν την ομάδα και όταν αυτή χάνει, είναι επόμενο να έχουν μια κακή αντίδραση απέναντι της. Είναι κάτι λογικό και κάτι που συνηθίζεται και όχι μόνο στον ΠΑΟΚ. Αλλά εδώ πρέπει να υπενθυμίσω ότι άσχημα αποτελέσματα έχουν και μεγαλύτερες ομάδες από τον ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα, η Ρεάλ μέσα σε δυο εβδομάδες βρέθηκε στην 2η θέση. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προδικάσεις κάτι γιατί αυτό είναι και η ομορφιά του, ότι όλα μπορούν να αλλάζουν ανά πάσα στιγμή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα