Ρατσιστικό παραλήρημα στη Βουλή

Άνευ προηγουμένου ήταν τα όσα έλαβαν χώρα στο χώρο της Βουλής, στην αρμόδια επιτροπή που συζητούσε για το σωφρονιστικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στον Βασίλη Καπερνάρο και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής της είπε με υψωμένη τη φωνή: «Τα αδέλφια σας τους λαθρομετανάστες να τους πάρετε στο σπίτι σας».

Η φράση αυτή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την αντίδραση της κα. Κατριβάνου, η οποία τον αποκάλεσε χυδαίο και ρατσιστή, ενώ η κατάσταση παραλίγο να ξεφύγει και οι δύο βουλευτές να πιαστούς στα χέρια.

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, αναφερόμενος στις συνθήκες κράτησης, είπε πως οι Αλγερινοί είναι οι πιο επικίνδυνοι κρατούμενοι, σε σχέση με τους Αλβανούς που είναι αρνάκια.

«Περάσαμε νόμο εδώ μέσα, ο ρατσιστικός λόγος δεν είναι άποψη», διαμαρτυρήθηκε η κα. Κατριβάνου, με τον κ. Καπερνάρο να σχολιάζει: «Είναι λαθραίοι λαθρομετανάστες… Τα αδέλφια σας τους λαθρομετανάστες να τους πάρετε στο σπίτι σας».

Ο πρόεδρος της επιτροπής, πάντως, βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας, αποδοκίμασε τη στάση του κ. Καπερνάρου, λέγοντας: «σας ανακαλώ στην τάξη». Το σχόλιο του κ. Κουτσούμπα, όμως, δεν έμεινε αναπάντητο, καθώς ο κ. Καπερνάρος του απάντησε «εγώ σας ανακαλώ στην τάξη, γιατί εσείς λέτε αυτά που είπα εγώ στις τηλεοράσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα