Ραχόι: Οι μισθοί «κλειδί» για την έξοδο από την κρίση

Ένα από τα «κλειδιά» για έξοδο από την κρίση είναι ο μισθολογικός εκσυγχρονισμός, υποστήριξε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της El Pais.

Όπως είπε, η μείωση των μισθών επέτρεψε «τη διατήρηση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού θέσεων εργασίας» στην Ισπανία, στην οποία το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 26%.

«Σε δύσκολες καταστάσεις, αξίζει να κερδίζει κάποιος λίγο λιγότερα για να διατηρηθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός θέσεων εργασίας», ανέφερε ο Ραχόι και πρόσθεσε ότι «τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία δεν πρέπει να ικανοποιούν κανένα, όμως μάς δείχνουν ότι μπορούμε να ελπίζουμε».

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία σημείωσε μικρή μείωση τον Νοέμβριο, στα 4,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης, ενώ το ποσοστό ανεργίας κατά το τρίτο τρίμηνο υποχώρησε ελαφρά, στο 25,98% έναντι 26,26% τρεις μήνες νωρίτερα.

«Μια πιο ευέλικτη οικονομία επιτρέπει εναλλακτικές στην απόλυση και αυτό συνέβαλε στη σταθεροποίηση της κατάστασης της ανεργίας», πρόσθεσε ο Ραχόι, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει αύξηση των συμβάσεων μερικής απασχόλησης, αλλά υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του δεν θα μειώσει τον κατώτατο μισθό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα