Ρεάλ-Ράγιο όπως λέμε ΑΕΛ-ΑΕΚ!

Το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης-Ράγιο Βαγιεκάνο 10-2 το έμαθε όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη. Το ματς ΑΕΛ-ΑΕΚ 0-5 για το ελληνικό Κύπελλο δεν πρέπει να έφυγε εκτός συνόρων. Έτσι, μόνο οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι είχαν την τύχη να κάνουν συγκρίσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα, λοιπόν, η Λάρισα των πολλών απουσιών, σχεδόν εξ’ ολοκλήρου με τη δεύτερη ομάδα, υποδέχθηκε την ΑΕΚ που έπαιξε με εννέα αλλαγές σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος στη Νέα Σμύρνη. Οι Λαρισαίοι δεν υπολόγισαν σωστά τη δυναμική της δεύτερης ομάδας της ΑΕΚ που νίκησε με 0-5, ενώ έχασε σωρεία ευκαιριών και στη συνέχεια έβγαλαν δύο ανακοινώσεις, μία απολογιστικού τύπου με λίγο κλάμα και μία εκδικητικού τύπου…

Οι παίκτες της ΑΕΚ, πάντως, δεν υπερέβαλαν και μάλλον χαλαρά σημείωσαν τα πέντε γκολ, ενώ προφανώς δεν ευθύνεται η ομάδα που τελικά οι αναπληρωματικοί είναι τουλάχιστον ισάξιοι με τους βασικούς της Ένωσης.

Λίγες μέρες αργότερα, κάτι αντίστοιχο συνέβη στην Ισπανία. Η μεγάλη Ρεάλ αντιμετώπιζε τη Ράγιο κι αφού ο αντίπαλος έμεινε με εννέα παίκτες στο 28’, τη φιλοδώρησε με επιπλέον εννέα τέρματα με αποτέλεσμα το σκορ να φτάσει στα επίπεδα του 10-2. Έπρεπε να φρενάρει η Ρεάλ άραγε.

Μετά από αυτό το παιχνίδι, η διοίκηση της Ράγιο δεν έβγαλε βουρκωμένη ανακοίνωση, αλλά η προπονητής της μικρής μαδριλένικης ομάδας δήλωσε με νόημα πως χαμένη αυτού του αγώνα ήταν η Ρεάλ που δεν σεβάστηκε τους εννέα αντιπάλους και πανηγύριζε ακόμη και το 10ο γκολ. Μέχρι και ο αρχηγός της «Βασίλισσας», Σέρχιο Ράμος, είπε πως δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά των συμπαικτών του.

Έχουμε να κάνουμε με πανομοιότυπες ιστορίες; Τελικά πρέπει να υπάρχει ηθική στο ποδόσφαιρο και ποια συμπεριφορά – της ΑΕΚ ή της Ρεάλ – ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα