Ρεκόρ στα ωραία γκολ!

Με τον Έλντερ Μπαρμπόσα να κατακτά για τρίτη φορά το βραβείο του καλύτερου γκολ της αγωνιστικής στη Super League, η ΑΕΚ πάει φέτος να κάνει ρεκόρ.

Ως γνωστόν, την ψηφοφορία την διοργανώνει ο χορηγός του πρωταθλήματος, η NOVA, μέσω κριτικής επιτροπής και ψήφων του κοινού και ήδη σε 17 αγωνιστικές, στις έξι έχουν αναδειχθεί κορυφαία γκολ αυτά της Ένωσης. Συγκεκριμένα ο Γκάλο (ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0), ο Μπουονανότε (ΑΕΚ-ΠΑΣ 3-1) και ο Αραβίδης (ΑΕΚ-Ηρακλής 5-1) έχουν κερδίσει το βραβείο μία φορά και ο Έλντερ Μπαρμπόσα (Βέροια-ΑΕΚ 1-2, ΑΕΚ-Skoda 2-1 και ΠΑΣ-ΑΕΚ 0-2) τρεις.

Είναι μάλιστα πιθανό ο Μπαρμπόσα να κερδίσει και το βραβείο της 16ης αγωνιστικής (που εκκρεμεί), αφού σκόραρε με εκπληκτικό τακουνάκι επί του Πλατανιά. Πέραν των έξι κορυφαίων γκολ, η ΑΕΚ έχει αναδείξει τρεις φορές και MVP αγωνιστικής (Μπουονανότε, Ανέστη και Γιόχανσον) και συνολικά έχει εννέα βραβεύσεις. Στις συνολικές βραβεύσεις (Best goal και MVP) ακολουθεί ο Ηρακλής με έξι (τρεις φορές καλύτερο γκολ ο Βέλλιος) και ο ΠΑΟ με τέσσερις (δύο φορές καλύτερο γκολ ο Καρέλης).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα