Ρεμί Γκαρντ σημαίνει τέλος ο Ολυμπιακός που ξέραμε

Τέλος ο Ολυμπιακός που γνωρίζαμε. Της ομάδας που ήθελε να έχει την κατοχή και να κυριαρχεί. Της ομάδας που ήθελε να πρεσάρει μπροστά και να κλέβει μπάλες. Της ομάδας που προσπαθούσε να ανοίξει νωρίς το σκορ και να διαχειριστεί το πλεονέκτημα.

Ο Ρεμί Γκαρντ ανακοινώνεται από ώρα σε ώρα και ο Γάλλος προπονητής φέρνει μία νέα φιλοσοφία στο λιμάνι. Θα προσπαθήσει να μετατρέψει τον Ολυμπιακό σε ομάδα 90λεπτου, με καλή διαχείριση δυνάμεων και προσαρμογή τακτικής ανάλογα με τον αντίπαλο. Στη Γαλλία, βέβαια, κάθε ομάδα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, ενώ στην Ελλάδα οι περισσότερες ομάδες έχουν την ίδια δυναμική και παραπλήσιο αγωνιστικό πρφίλ. Ίσως δηλαδή δεν απαιτείται τόση δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Ο Γκαρντ θα φτιάξει έναν Ολυμπιακό πιο… φαρδύ, που θα επιτίθεται με κάθε τρόπο, από τα πλάγια και από τον άξονα. Δεν είναι προπονητής που θα κουραστεί για να κάνει δουλειά στις στημένες φάσεις, αλλά θα το κάνει στους αυτοματισμούς. Να μπορεί κάθε τριάδα παικτών με κλειστά μάτια να φτιάχνει «τριγωνάκια», όποιος κι αν παίζει, όποιος κι αν κρατάει την μπάλα.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θα δουλέψει στη φυσική κατάσταση, τέλος ο Ολυμπιακός του ενός ημιχρόνου.

Θα καταφέρει μέσα σε ένα καλοκαίρι να κάνει τον Ολυμπιακό να λειτουργεί άρτια από τα πρώτα προκριματικά παιχνίδια της Ευρώπης. Μένει να το δούμε. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, αφού και μεγάλη ποικιλία παικτών υπάρχει και δυνατότητα ενίσχυσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα