Ρε κάντε μας τη χάρη!

 

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει αποφασίσει για την «ποδοσφαιρική επανάσταση», αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να «ποτίσει» με χρήματα την Ευρώπη. Ακόμη δεν είναι σε θέση να παράγει ποδοσφαιριστές, παρά το ότι διαθέτει… 200 εκατομμύρια νέους άνδρες.

Οι ομάδες χρηματοδοτούνται από κυβερνητικές πηγές και ξοδεύουν αβέρτα και μέχρι στιγμής έχουν προσελκύσει σπουδαίους παίκτες και προπονητές, με τον Κάρλος Τέβες να είναι το τελευταίο απόκτημα, παρά το ότι ο Αργεντινός επιθετικός είχε επιστρέψει πέρσι στην πατρίδα του δηλώνοντας πως του έλειπε το Μπουένος Άιρες.

Αυτή τη φορά η Σαγκάη SIPG προσφέρει 150 εκατομμύρια ευρώ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για να κάνει δικό της τον Πιέρ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ, τον άκρως φορμαρισμένο επιθετικό της γερμανικής ομάδας, κορυφαίο Αφρικανό ποδοσφαιριστή, η ρήτρα του οποίου φτάνει τα 120 εκατομμύρια. Με λίγα λόγια, οι Κινέζοι δίνουν και 30 εκατομμύρια παραπάνω, έτσι για να μην έχει καμία αμφιβολία ο ποδοσφαιριστής και η ομάδα!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο σύλλογος της Σαγκάης (ιδιοκτησίας της εταιρίας που διατηρεί τα δικαιώματα του λιμανιού της κινεζικής μεγαλούπολης) προσφέρει επίσης στον Ομπαμεγιάνγκ 114.000 ευρώ τη μέρα! Όχι δεν διαβάσατε λάθος, τη μέρα. Πραγματικά, αν η πρόταση λάβει σάρκα και οστά, η Μπορούσια δύσκολα θα αρνηθεί, ίσως μάλιστα να μην μπορεί κιόλας…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα