Ρικάρντο Κόστα: Το κτίσιμο μίας ομάδας απαιτεί υπομονή

Για τον τραυματισμό του, αλλά και τ6α πλάνα του ΠΑΟΚ για τη δημιουργία μίας νέας ομάδας, βάσει μίας νέας φιλοσοφίας, μίλησε ο Πορτογάλος αμυντικός, Ρικάρντο Κόστα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου ποδοσφαιριστή στην κάμερα της NOVA:
«Νιώθω καλύτερα. Θέλω μια εβδομάδα ακόμη και μετά θα αρχίσω να προπονούμαι για να επιστρέψω. Είναι θέμα του σώματός μου να φανεί πότε θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ ξανά. Πιστεύω πως τον Ιανουάριο θα είμαι έτοιμος. Ψυχολογικά είμαι καλά και ξέρω τι πρέπει να κάνω για να γίνω καλά. Χρειάζεται να περιμένω, δεν είναι κάτι άλλο που μπορώ να κάνω. Πρέπει πρώτα να δέσει το κόκκαλο. Ήταν ο πιο σοβαρός τραυματισμός που είχα στην καριέρα μου. Μέχρι τώρα είχα μόνο κάποιους μυϊκούς τραυματισμούς. Όταν είσαι εκτός ομάδας νιώθεις άσχημα και βαριέσαι, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή.

Είναι δύσκολο όταν δεν κερδίζεις όλα τα ματς, ειδικά όταν έχεις να δώσεις επτά ματς σε έναν μήνα. Η ομάδα δουλεύει σκληρά, αλλά όταν θες να χτίσεις μια νέα ομάδα χρειάζεσαι χρόνο. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι εύκολο όταν προσπαθείς να χτίσεις κάτι. Θέλει υπομονή για να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες και να κατανοήσουν το σύστημα. Οι προσεχείς μήνες θα είναι κρίσιμοι για μας, γιατί θα έχουμε περισσότερες προπονήσεις για να βελτιωθούμε.

Το θέμα δεν είναι ο αντίπαλος, αλλά ο ΠΑΟΚ, με όλο το σεβασμό στον Πλατανιά. Όταν παίζεις στην έδρα σου πρέπει να κερδίζεις αυτά τα ματς. Θέλουμε τη νίκη αυτή πριν της γιορτές. Θα πρέπει να παίξουμε με καρδιά. Είμαστε καλύτερη ομάδα κι έχουμε καλύτερους παίκτες. Όταν θες να διεκδικείς τίτλους πρέπει να παίρνεις αυτά τα ματς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα