Ρομπέρτο για Βαλένθια, Μπαρόχα για Μπιλμπάο

Το ενδιαφέρον από ισπανικές ομάδες για παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, με σχετικά χαμηλό κόστος απόκτησης, ολοένα και μεγαλώνει.

Μετά τον πορτιέρο του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Γκάγκο, για τον οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ισπανικούς συλλόγους, ήρθε η σειρά του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Αλάιν Μπαρόχα, ο οποίος εμφανίζεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο τεχνικός των Βάσκων, Ερνέστο Βαλβέρδε, έχει να παρουσιάσει μία σημαντική παρουσία στην Ελλάδα, από τον πάγκο του Ολυμπιακού και είναι φυσιολογικό να έχει στραμμένο το βλέμμα του συνεχώς στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο Μπαρόχα δεν ανήκει στην ΑΕΚ, καθώς αποκτήθηκε ως δανεικός από την Καράκας της Βενεζουέλας. Ωστόσο, η ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων του είναι μόλις 250.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβληθούν το επόμενο διάστημα. Εφόσον γίνει αυτό, η διοίκηση της Ένωσης θα έχει το «πάνω χέρι» στη μεταγραφή του και θα διαπραγματευθεί την οποιαδήποτε πρόταση έρθει.

Όσον αφορά τον Ρομπέρτο Γκάγκο, ο Ισπανός πορτιέρο έχει σχεδόν αποφασίσει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Για το λόγο αυτό αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια των Πειραιωτών.

Στο συμβόλαιο του Ισπανού τερματοφύλακα υπάρχει ρήτρα πέντε εκατ. ευρώ, η οποία έχει ισχύ έως τις 15 Ιουλίου. Αν ξεπεραστεί η συγκεκριμένη ημερομηνία, ο Ολυμπιακός μπορεί να αξιώσει οποιοδήποτε ποσό. Η μετακίνησή του πάντως θεωρείται σχεδόν δεδομένη, ενώ ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον τόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία αγωνιζόταν πριν έρθει στην Ελλάδα ο Ρομπέρτο, όσο και η Βαλένθια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα