Ρομπέρτο και Μαζουακού φεύγουν για άλλες… πολιτείες

«Πολιορκία» από ομάδες τόσο της Ευρώπης όσο και της Λατινικής Αμερικής δέχεται ο Ολυμπιακός, καθώς το ενδιαφέρον για τους παίκτες της ομάδας είναι τεράστιο και, όσο πλησιάζει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, ολοένα και αυξάνεται. Είναι δυνατόν να πουληθούν όλοι οι παίκτες που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων ομάδων; Σε καμία περίπτωση. Η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» έχει αποφασίσει να ανοίξει τον δρόμο σε δύο παίκτες, με τους οποίους είχε συνάψει συμφωνία: τον Αρτούρ Μαζουακού και τον Ρομπέρτο Γκάγκο Χιμένεθ.

Ο Ολυμπιακός κάνει επενδύσεις. Αγοράζει ανερχόμενους παίκτες, τους «ανεβάζει» με τίτλους και συμμετοχές στο Champions League και στη συνέχεια τους πουλά με την αναβαθμισμένη αξία τους. Κάθε χρόνο, ο σύλλογος του Πειραιά προσφέρει την ευκαιρία της ευρωπαϊκής διάκρισης σε έναν ή δύο παίκτες του. Ενίοτε και περισσότερους, αλλά το στάνταρ είναι αυτό. Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται κάπως έντονο για τους Πειραιώτες, καθώς πολλοί παίκτες της ομάδας απασχολούν ευρωπαϊκούς συλλόγους και οι προτάσεις θα έρχονται βροχή. Στην παρούσα φάση, πάντως, η απόφαση είναι να παραχωρηθούν ο Γάλλος αριστερός φουλ μπακ και ο Ισπανός πορτιέρο, διότι υπάρχει συμφωνία με τους δύο παίκτες.

Ξενοικιάζει το σπίτι του ο Γάλλος

Είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Αρτούρ Μαζουακού θα ξεδιπλώνει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα το ταλέντο του από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε, ο Γάλλος ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που μένει ότι θα πρέπει να αναζητήσει νέο ένοικο, καθώς εκείνος αποχωρεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Για τον αριστεροπόδαρο παίκτη υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες το περασμένο καλοκαίρι. Προτίμησε, ωστόσο, να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, συμφωνώντας σε προφορικό επίπεδο να του δοθεί μεταγραφή το επόμενο καλοκαίρι. Ο ατζέντης του Γάλλου αναμένεται στην Ελλάδα με… δώρα για τους «ερυθρόλευκους» και τον παίκτη, κάτι που πιθανότατα γνωρίζει και ο ίδιος. Για τον λόγο αυτό ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ότι το εγκαταλείπει.

Η ώρα της επιστροφής για Ρομπέρτο

Όσον αφορά τον Ρομπέρτο Γκάγκο, ο Ισπανός πορτιέρο έχει σχεδόν αποφασίσει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Για τον λόγο αυτό αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια των Πειραιωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η απόφαση του Ισπανού έχει ληφθεί και ανακοινωθεί από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά υπήρξε συνεννόηση με τον σύλλογο του Πειραιά, προκειμένου να μείνει έναν χρόνο ακόμη, και το 2016 να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι. Ο κύβος ερρίφθη και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Στο συμβόλαιο του Ισπανού τερματοφύλακα υπάρχει ρήτρα 5 εκατ. ευρώ, η οποία έχει ισχύ έως τις 15 Ιουλίου. Αν ξεπεραστεί η συγκεκριμένη ημερομηνία, ο Ολυμπιακός μπορεί να αξιώσει οποιοδήποτε ποσό. Η μετακίνησή του πάντως θεωρείται σχεδόν δεδομένη, ενώ ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον τόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία αγωνιζόταν πριν έρθει στην Ελλάδα ο Ρομπέρτο, όσο και η Βαλένθια.

Οι περιπτώσεις των Αργεντινών

Ερωτηματικό παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τους Τσόρι Ντομίνγκεζ και Εστεμπάν Καμπιάσο. Οι δύο Αργεντινοί προσφέρουν πολλά στην ομάδα, αλλά βρίσκονται, πλέον, σε προχωρημένη ηλικία και οι ίδιοι έχουν πολλά δέλεαρ ο ένας να επιστρέψει στην πατρίδα του και ο άλλος να συνεχίσει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται στη λίστα της Λέστερ με την οποία διακρίθηκε πριν χρόνια.
Ο Τσόρι σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στην Αργεντινή και να κλείσει εκεί την καριέρα του. Ο Καμπιάσο, αν τον καλέσει και επισήμως η Λέστερ, θα είναι πολύ δύσκολο να αρνηθεί, καθώς θα έχει την ευκαιρία να παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα από τη μία, και να αγωνιστεί στο Champions League από την άλλη.
Εν κατακλείδι, οι «σίγουρες» αλλαγές στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» αναμένεται να είναι από δύο έως τέσσερις και να αφορούν τους προαναφερθέντες. Σίγουρα, σε μία μεταγραφική περίοδο τα πάντα είναι ανοιχτά. Στην παρούσα φάση, ο σχεδιασμός είναι αυτός και πάνω στη συγκεκριμένη γραμμή κινείται ο Μάρκο Σίλβα και το μεταγραφικό επιτελείο της ομάδας. Επί της ουσίας, έχει γίνει προεργασία για τους Τσόρι και Ρομπέρτο, καθώς υπάρχουν πίσω τους οι Φορτούνης και Καπίνο και αναζητούνται αριστερός μπακ και αμυντικό χαφ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα