Ρομπέρτο και… Πόρτο «έφαγαν» το Μάρκο Σίλβα

Βόμβα εν αιθρία ή προαποφασισμένη κίνηση; Ο Μάρκο Σίλβα αποτέλεσε την Πέμπτη παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, με τον Βίκτορ Σάντσεθ να αναλαμβάνει μετά από… δύο λεπτά το «τιμόνι» της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Σύμφωνα με την ΠΑΕ, ο Πορτογάλος παραιτήθηκε. Ωστόσο αυτή είναι η μισή αλήθεια. Επί της ουσίας, το… ρήγμα με τη διοίκηση επήλθε πριν από λίγες εβδομάδες, όταν τέθηκε επί τάπητος ο μεταγραφικός σχεδιασμός και είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα, ελέω… Πόρτο!

 

Τα γεγονότα έχουν ως εξής. Ο Μάρκο Σίλβα είχε «στενοχωρήσει», κατά μία έννοια, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, όταν προέκυψε η ιστορία με την Πόρτο. Ο Πορτογάλος υπέπεσε σε δύο λάθη. Λάθη, τα οποία, κατά τη δική του ψυχοσύνθεση δεν ήταν κάτι το επιλήψιμο. Για την ιδιαίτερη ψυχολογία των ανθρώπων του Ολυμπιακού, ωστόσο, ήταν μέγιστο ατόπημα:

1)Μίλησε όντως με τους ανθρώπους της Πόρτο. Παρ’ ότι δεν αποδέχθηκε στην πρότασή τους, διότι ήθελε να συνεχίσει το έργο του στον Ολυμπιακό και να εμπλουτίσει το βιογραφικό του με πρωταθλήματα και συμμετοχές στο Champions League, δημιούργησε την εντύπωση ότι το βλέμμα του είναι στην έξοδο.

2)Ακριβώς αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του λίγες ημέρες αργότερα. Ο Μάρκο Σίλβα ήταν ξεκάθαρο στην τοποθέτησή του. Η σκέψη του ήταν να επιστρέψει στην Πορτογαλία, εννοώντας φυσικά, τον πάγκο της Πόρτο, η οποία του είχε κάνει ανοιχτή πρόταση.

 

Όλα τα παραπάνω ήταν τα… προεόρτια. Εκεί που κρίθηκε το… παιχνίδι, ήταν τα μεταγραφικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε αναζήτηση ενός βασικού τερματοφύλακα, προκειμένου να αναπληρώσει το κενό που άφησε ο Ρομπέρτο Γκάγκο. Ο Ισπανός εκδήλωσε την επιθυμία να επιστρέψει στην πατρίδα του, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του και τα παιδιά του και το αίτημά του ικανοποιήθηκε, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Εσπανιόλ. Το θέμα είναι το εξής: Ψάχνει πραγματικά ο Ολυμπιακός για βασικό τερματοφύλακα, ή έψαχνε ο… Μάρκο Σίλβα και προσπαθούσε να πείσει τη διοίκηση, κάνοντας το… θανάσιμο λάθος για το παρόν και το μέλλον του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο;

 

Η κατάσταση δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη όσο φαντάζεται ο πολύς κόσμος. Η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» εμφανίζεται απρόθυμη να αντικαταστήσει τον Ρομπέρτο Γκάγκο με μεταγραφή από το εξωτερικό. Ο Σάββας Θεοδωρίδης πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει τερματοφύλακα για τα επόμενα 15 χρόνια. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Στέφανο Καπίνο. Πράγματι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει υιοθετήσει την άποψη αυτή και μάλιστα την εξέφρασε δημόσια στο παγκόσμιο συνέδριο των συνδέσμων της Θύρας 7. Ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων» ήταν αρκετά σαφής, στέλνοντας ένα επίσης ξεκάθαρο μήνυμα προς τον προπονητή της ομάδας του, Μάρκο Σίλβα. Τόνισε πως η ομάδα του διαθέτει τον καλύτερο Έλληνα τερματοφύλακα και μόνο αν αγωνίζεται θα εξελιχθεί και θα φτάσει στα στάνταρ που μπορεί και πρέπει. Ανέφερε, δε, ως παράδειγμα τον Κώστα Φορτούνη, λέγοντας πως είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης και πως, αν δεν έπαιζε, δεν θα είχε φανεί το ταλέντο και η αξία του.

 

Η διαφορετική άποψη του Μάρκο Σίλα

Ο Μάρκο Σίλβα, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη. Ο Πορτογάλος δεν θεωρούσε έτοιμο τον Καπίνο να πάρει φανέλα βασικού. Ως εκ τούτου, είχε ζητήσει από τη διοίκηση την απόκτηση ενός έμπειρου πορτιέρο. Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, ο Σίλβα ήταν μόνος του σε αυτό. Ο Πορτογάλος μπορεί να ήθελε, αλλά η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» ήταν και παραμένει απρόθυμη να του ικανοποιήσει το αίτημα, καθώς πιστεύει ότι έφτασε η ώρα του Καπίνο.

Πράγματι, ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας αποκτήθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ήταν δεδομένο ότι ο Ρομπέρτο Γκάγκο θα ζητούσε μεταγραφή, καθώς έμεινε πολύ καιρό μακριά από τα παιδιά του. Οι «ερυθρόλευκοι» κοιτούσαν τον Καπίνο από τότε που έπαιζε στον Παναθηναϊκό και ήταν πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο τερματοφύλακας του μέλλοντος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πιστεύει στον διεθνή πορτιέρο και είχε στείλει το μήνυμά του προς τον Μάρκο Σίλβα, μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συνδέσμων της Θύρας 7. Το επόμενο βήμα θα είναι να αποκτηθεί ένας ελπιδοφόρος γκολκίπερ, μάλλον ο Διούδης, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Καπίνο.

 

Το μήνυμα για Φορτούνη

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε και για τον Κώστα Φορτούνη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διεθνής μέσος βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Μία από αυτές τις ομάδες είναι και η Νάπολι. Ο Μαρινάκης γνωρίζει για το ενδιαφέρον, αλλά δεν σκοπεύει να ενδώσει. Η φετινή ομάδα θα κτιστεί γύρω από τον Φορτούνη και αυτό σημαίνει πως ο παίκτης δεν παραχωρείται. «Μόνο με 15 εκατ. ευρώ θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε», μας εξομολογήθηκε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαμε με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, την τελική απόφαση θα τη λάμβανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος, στην παρούσα φάση, έχει ξεκαθαρίσει ότι ο διεθνής μέσος ΔΕΝ παραχωρείται με κανένα ποσό και σε καμία ομάδα.

 

Εμπόδια για Μαζουακού

Την ίδια στιγμή, εμπόδια έχουν δημιουργηθεί στην υπόθεση του Αρτούρ Μαζουακού. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές ομάδες είναι μεγάλο, ωστόσο έχει προκύψει ένα θέμα. Οι «μνηστήρες» κολλούν στις απαιτήσεις των «ερυθρόλευκων». Ο Ολυμπιακός αξιώνει ένα ποσό πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Το επιχείρημα των ομάδων που ενδιαφέρονται είναι το εξής: Πώς είναι δυνατόν να αξίζει τόσο ένας παίκτης που δεν βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Γαλλίας στο EURO; Το συγκεκριμένο θέμα έχει μπλοκάρει τις εξελίξεις, παρ’ ότι ο παίκτης δηλώνει αποφασισμένος για μεταγραφή. Προς το παρόν πάντως, το θέμα έχει «παγώσει», ανεξάρτητα αν οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν τον αντικαταστάτη του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα