«Ρουσάλκα»: η ρομαντική όπερα του Dvorak

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met:Live in HD», μετά τη συγκλονιστική παράσταση «ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ» που μάγεψε το κοινό, παρουσιάζει σε όλες τις αίθουσες του δικτύου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο την παραμυθένια όπερα «ΡΟΥΣΑΛΚΑ».

Η Kristine Opolais ερμηνεύει τις πρώτες τις παραστάσεις στη Met στον ρόλο που της εξασφάλισε παγκόσμια φήμη, την τραγική Νύμφη του Νερού, Ρουσάλκα. Ο Sir Mark Elder  διευθύνει ένα νέο ανέβασμα της όπερας του Dvořák από τη Met, το οποίο σκηνοθετεί με τη χαρακτηριστική της θεατρική οπτική και έντονη φαντασία η Mary Zimmerman. Πρωταγωνιστές είναι ο Brandon Jovanovich στον ρόλο του Πρίγκιπα που κλέβει την καρδιά της Ρουσάλκα, η Katarina Dalayman στον ρόλο της αντιζήλου της, της Ξένης Πριγκίπισσας, ο Eric Owens σαν Πνεύμα των Νερών και πατέρας της Ρουσάλκα, και η Jamie Barton στον ρόλο της διπρόσωπης μάγισσας Γιεζιμπάμπα.


Πρόκειται για μια σπάνια παράσταση που θα μας εκπλήξει με τη σκηνοθετική ματιά της. Το σκηνικό μάς μεταφέρει σε παραμυθένια μέρη και σε τόπους Νεράιδων, οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με τον διεφθαρμένο κόσμο των ανθρώπων που εμφανίζεται στη 2η πράξη. Η αντίθεση αυτή, που αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα του κινήματος του Ρομαντισμού, αποτελεί το πλαίσιο στο οποίο κινείται η «ΡΟΥΣΑΛΚΑ», παίρνοντας στοιχεία από τις κλασικές ιστορίες του Φουκέ και τα παραμύθια του Άντερσεν.

Η παράσταση «ΡΟΥΣΑΛΚΑ» θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση από το Lincoln Center της Metropolitan Opera σε μια από τις αίθουσες προβολής της Met σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου ANTENNA καλύπτουν γεωγραφικά όλη την επικράτεια και αποτελούν τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού σε κάθε πόλη.


Οι αίθουσες που θα μεταδοθεί η παράσταση «ΡΟΥΣΑΛΚΑ»:

  1. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  2. Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
  3. Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
  4. Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
  5. Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
  6. Χίος: Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου
  7. Αγρίνιο: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου
  8. Λευκωσία – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas
  9. Λάρνακα – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas
  10. Πάφος – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα