«Ρουσφέτι του Θεοδωρίδη σε Σωμαρακάκη»

BIKTΩΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνέντευξη-ποταμό στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6, έδωσε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος με αφορμή την είσοδο του Φραγκίσκου Σωμαρακάκη στην ΚΕΔ.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή “Δίκη του ΣΚΑΙ” με τον Κυριάκο Θωμαϊδη και ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ένα ρουσφέτι του Σάββα Θεοδωρίδη στον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις… εξαρτήσεις που μπορεί να υπάρξουν από μία τέτοιου είδους σχέση.

Ειδικότερα για την είσοδο του κ. Σωμαρακάκη στην ΚΕΔ: σχολίασε: «Δεν μου κάνει καμία εντύπωση, γιατί τα τελευταία 30 χρόνια για να έχει κάποιος τη θέση του αρχιδιαιτητή, πρέπει να έχει και κάποιον να τον στηρίζει. Από το 1979 που έγινε επαγγελματικό ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα, οι εκάστοτε πρόεδροι της ΚΕΔ, πάντα είχαν την υποστήριξη αυτών που είχαν την πλειοψηφία στο ΔΣ του Ολυμπιακού. Αυτό που είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης είναι το αυτονόητο για τη διαδικασία, όχι βέβαια και το σωστό. Ο Ολυμπιακός είναι μια ισχυρή ομάδα που στήριξε την ΕΠΟ όλα αυτά τα χρόνια και έγιναν πρόεδροι της επιλογής του Ολυμπιακού, οπότε ήταν φυσικό να ζητήσει να έχει εχέγγυα σε μια νευραλγική θέση όπως αυτή του αρχιδιαιτητή».

Για το γεγονός ότι ο Σάββας Θεοδωρίδης φαίνεται να κάνει ρουσφέτι στον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη: «Όχι, δείχνει απλά ότι του κάνει ρουσφέτι. Του κάνει ρουσφέτι. Η θέση του αρχιδιαιτητή είναι μια πολύ ισχυρή θέση, και κάποιος που μπορεί να ενεργήσει για να μπει στη θέση αυτή, μπορεί να συμβεί γιατί του λέει “εγώ σε έβαλα”. Είναι ξεκάθαρο το θέμα. Τι εξαρτήσεις μπορεί να υπάρξουν, εξαρτάται από τις αντοχές του διαιτητή. Μπορεί να του πει ο άλλος θέλει αυτόν τον διαιτητή. Μπορεί να τον ακούσει, μπορεί και να μην βάλει κανέναν και στο τέλος να φύγει. Συνήθως οι υποχρεώσεις πληρώνονται».

Σχετικά με τη θέση του κ. Καραμελίδη: «Eίναι ο “yes man” της ιστορίας. Είναι διαχρονικός πρόεδρος από καταβολής ΚΕΔ. Παραιτήθηκε όταν έγινε το περιστατικό με τον Ζωγράφου ή νωρίτερα; Δεν μιλάει, δεν λαλάει, θεωρείται πετυχημένος και παραμένει πρόεδρος της ΚΕΔ. Ο πρώτος που δεν πρέπει να είναι στο συμβούλιο με τα χάλια της διαιτησίας είναι ο Καραμελίδης. Απορώ πώς εκλέγεται κάθε φορά στην Ημαθία. Προφανώς έχει πολύ καλές σχέσεις και δεν λέει όχι στους τοπικούς παράγοντες».

Όσον αφορά στο σενάριο να πάει η διαιτησία στη Super League επισήμανε: «Το 2000 που ήμουν πρόεδρος της ΕΠΑΕ και αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ υπήρχε μόνο η επιτροπή ορισμού διαιτητών και ήταν στην ΕΠΑΕ, αλλά υπήρχε σε β’ βαθμό υπήρχε η ΕΠΟ που επέλεγε διαιτητές και παρατηρητές. Κάποια στιγμή που ήθελα να αντιδράσω, γιατί κάποιος είχε υποσχεθεί ένα χατίρι σε κάποιον διαιτητή, έγινε ψηφοφορία στην ΕΠΟ και βρέθηκα να έχω μόνο τη δική μου ψήφο και του Δημήτρη του Κούκη. Έχασα την ψηφοφορία με 15-2. Από τότε φρόντισαν ορισμένοι και εκεί ρίχνω ευθύνες στον Βασίλη Γκαγκάτση, να φύγει η επιτροπή ορισμού διαιτητών να πάει στην ΕΠΟ και να φύγει από την ΕΠΑΕ. Τώρα είναι σωστό αυτό που λέει ο κ. Πανόπουλος και να αμείβεται η επαγγελματική διαιτησία, αλλά κανένας στην ΕΠΟ δεν θα αφήσει τη βαθμολογία των διαιτητών. Ποτέ!»

Για τους Γκαγκάτση και Πιλάβιο που στο παρελθόν έδειχναν να μην θέλουν τη διαιτησία υπογράμμισε: «Όχι δα! Ο Μπέος έκανε παράπονα στον Πιλάβιο και εκείνος απαντούσε ότι δεν μου το έλεγες νωρίτερα. Όταν λες σε όλους ναι όπως ο κ. Πιλάβιος δεν έχεις λόγο να τσακώνεσαι με κανένα. Λόγια για εντυπώσεις μπορεί να λέμε. Όλες οι επιτροπές από την ΕΠΑΕ πήγαν στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ πλέον δεν κάνει τίποτα. Το μόνο που κάνει είναι να μοιράζει τα λεφτά από τα τηλεοπτικά συμβόλαια στις ομάδες και τέλος».

Για τον Πατρίκ Κομνηνό, Σοφοκλή Πιλάβιο, Θόδωρη Θεοδωρίδη τόνισε: «Είναι καλό που τα παιδιά του κολεγίου, ο κ. Πιλάβιος, ο κ. Κομνηνός κλπ. έχουν βρει όλοι δουλειά στην UEFA και μιλάω ειλικρινά για αυτό, γιατί σημαίνει ότι υποστηρίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο, θα ήταν καλό να υποστηρίζουν και το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα έρχονταν να μας δείχνουν απ’ έξω με το δάχτυλο».

Για το αν μπορεί να ανατραπεί η τωρινή κατάσταση στην ΕΠΟ, ο κ. Μητρόπουλος πρόσθεσε: «Είναι ένα μήνυμα το ποιος θα επικρατήσει στον οικονομικό απολογισμό του Ιουνίου. Δεν θα σημαίνει, όμως, τίποτα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Τρία γεγονότα θα κρίνουν τις εκλογές. Το τρίτο είναι οι συμφωνίες θα έχει ο καθένας παρασκηνιακά, τι συζητήσεις κλπ. και δεν θα εισέλθω εκεί. Όποια πλευρά και να κερδίσει, θα έχουμε μάχες. Εγώ πάντως δεν θα έχω την παραμικρή ανάμειξη με οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία γιατί δεν πιστεύω στην εκλογική διαδικασία. Θα παίξουν ρόλο οι εξελίξεις στη δικαστικά. Όλη η διοίκηση της ΕΠΟ είναι ποινικά διωκόμενη με την κάρτα υγείας. Ο Γκιρτζίκης που ήταν ταμίας, πώς έδινε τα λεφτά; Το ΔΣ πώς αποφάσιζε; Αν υπάρξει βούλευμα αμετάκλητο για να παραπεμφθούν σε δίκη, τότε η διοίκηση αυτή θα καταρρεύσει».

Για τις κατηγορίες του Κούγια εναντίον του ίδιου και του αδερφού του: «Έχω χαρακτηρίσει ως διαχρονικό συκοφάντη και λασπολόγο τον Κούγια και ο χαρακτηρισμός του αξίζει. Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Ιβάν Σαββίδη και έχω να μιλήσω με τον Μελισσανίδη 17 χρόνια. Απέχω από τη διαδικασία και απέχω ενσυνείδητα. Ο Κούγιας ελέγχεται για ελλιπές πόθεν έσχες. Άρα στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Όταν ένας άνθρωπος λέει ότι έχει κάνει 20.000 δίκες και έχει διατελέσει σε 4.000 ως δικηγόρος υπεράσπισης σε υποθέσεις ναρκωτικών. Για να τον ψάχνουν η εισαγγελία και η δικαιοσύνη, σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά. Λέει ότι έχει ένα οικοδομικό τετράγωνο στο Κολωνάκι, ένα στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, έχει απέναντι μια υπέροχη βίλα, την οποία την κέρδισε όταν χειρίστηκε μια σημαντική υπόθεση ναρκωτικών, αυτά τα ψάχνει η Δικαιοσύνη. Δεν έχω να απαντήσω κάτι στον Κούγια. Κατηγορούσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και μόλις του πήρε έναν παίκτη ο Ολυμπιακός, σταμάτησε το μίσος. Ο Κούγιας κατηγορεί και μετά λέει είναι η γνώμη μου».

Για το αν ο αδερφός του ασχολείται με τις εκλογές: «Ούτε εγώ, ούτε ο Θωμάς αναμιγνύεται. Είχε τόσα χρόνια μια ομάδα που την πήγε στα Κύπελλα Ευρώπης. Είναι λογικό να τον παίρνουν τηλέφωνο και να εκφράζει τη γνώμη του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα