«Ρωτήστε τον Σαμαρά για αποστασίες»

Λευκή σημαία με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα σήκωσαν Τατσόπουλος και Μουλόπουλος μέχρι νεοτέρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος του παρείχε κάλυψη στον βουλευτή του δηλώνοντας την διαφωνία του με τα όσα γράφτηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Την ίδια ώρα πηγές της Κουμουνδούρου χαρακτήριζαν αστειότητες τα όσα δημοσιεύθηκαν περί διαγραφής Τατσόπουλου εξηγώντας πως αυτά είναι φαντασιώσεις εκείνων που δεν κάνουν καν τον κόπο να παρακολουθήσουν τις αρχές του κόμματος. «Διαγραφή δεν προβλέπεται. Δεν ταιριάζει στην ιδεολογία μας. Εμείς συζητάμε έστω και με εντάσεις» είναι το ενδεικτικό σχόλιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη δουλειά της ΚΟ και είπε ότι «έχουμε ανάγκη να αναβαθμίσουμε τη δουλειά μας», αλλά «πάμε καλά». Ζήτησε να εκλαϊκευτούν οι προτάσεις του κόμματος και να υπάρχει δελτίο για τις δράσεις των βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου.
Σε σχέση με το κάλεσμα σε κυβερνητικούς βουλευτές που έχει απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι λαϊκή απαίτηση και σε καμία περίπτωση αποστασία και ζήτησε «να αντιστοιχηθούμε με τη διάθεση του κόσμου και να βάλουμε φρένο σε μια κυβέρνηση που οδηγεί στον κατήφορο».

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να ανεβάσει τους τόνους απέναντι στον Βαγγέλη Βενιζέλο εμπλέκοντας και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά ως διδάξαντα της αποστασίας. Μάλιστα θυμίζει στον πρωθυπουργό τις καταγγελίες εις βάρος του από τον Κ. Μητσοτάκη ότι έριξε την κυβέρνηση λαμβάνοντας ανταλλάγματα!
«Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο κ. Βενιζέλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου (ο καθένας από το επίπεδο σοβαρότητας το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί) εξαπέλυσαν δριμύτατες επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα, με το επιχείρημα ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε συνέντευξη στην ΑΥΓΗ, καλεί τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε «αποστασία».

Υπενθυμίζουμε ότι ο όρος «αποστασία» υιοθετήθηκε το 1965 για να περιγράψει την κοινοβουλευτική ανατροπή μιας εκλεγμένης κυβέρνησης, η οποία είχε το 53% του λαού. Την ανατροπή αυτή οργάνωσε το Παλάτι σε συνεργασία με ποικίλους εξωθεσμικούς παράγοντες, ενώ υπήρξε και συστηματική εξαγορά βουλευτών, περικειμένου να άρουν την στήριξή τους στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου» θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συμπληρώνει πως αυτό «καμία σχέση λοιπόν με την σημερινή κατάσταση» δεν έχει. «Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη του λαού, έχει αθετήσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων που την συναποτελούν. Καταπατά συστηματικά τους κανόνες της ομαλής κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Ασκεί συστηματικές πιέσεις κάθε είδους στους Βουλευτές, προκειμένου να διατηρήσει την πλειοψηφία. Παρ όλα αυτά, από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα η αριθμητική της δύναμη έχει μειωθεί από τους 179 στους 154 βουλευτές. Όλο αυτό το σκηνικό έχει στηθεί με την στήριξη ποικίλλων εξωθεσμικών κέντρων από τον χώρο του τύπου, της χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας και της διαπλοκής, προκειμένου οι Βουλευτές, ακόμα και σε σύγκρουση με τη συνείδησή τους να στηρίζουν συνεχώς και νέα μέτρα οικονομικής εξόντωσης για τους αδύναμους» σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν δεν έθεσε κανένα θέμα «αποστασίας» ή «εξαγοράς»» συμπληρώνουν και πετούν το μπαλάκι στο Μέγαρο Μαξίμου: «Όσοι ψάχνουν «αποστασίες» ας ρωτήσουν τον κ. Σαμαρά για το παρασκήνιο της εξόδου του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και τα ανταλλάγματα που αποκόμισε, σύμφωνα με καταγγελίες του ίδιου του κόμματός του και του τότε αρχηγού του».

«Η επίθεση αυτή, στηριγμένη για μια φορά ακόμα σε μια προσπάθεια πρωτοφανούς διαστρέβλωσης των θέσεων που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν δείχνει τίποτα περισσότερο από πανικό. Πανικό μπροστά στην ολοένα και αυξανόμενη δυσφορία των βουλευτών της πλειοψηφίας για νέα, εξοντωτικά μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά. Οι κραυγές για «αποστασία» και «εξαγορά» είναι μια ευθεία απειλή προς τους βουλευτές αυτούς, να μην τολμήσουν να διαφοροποιηθούν από την επίσημη γραμμή, που χαράσσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με την Τρόικα των δανειστών και τους οικονομικούς ολιγάρχες της χώρας. Η κυβέρνηση που βλέπει την κοινοβουλευτική της δύναμη να εξασθενεί όλο και περισσότερο, απειλεί όποιον τολμήσει να ακολουθήσει την συνείδησή του και να υπερασπιστεί έστω και την τελευταία στιγμή το δίκαιο την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα αυτών που τον εξέλεξαν. Το ίδιο και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, είτε στον χώρο του Τύπου είτε αλλού, που βλέπουν τις μέρες της σκανδαλώδους διαπλοκής, των εξοργιστικών προνομίων και της λεηλασίας του δημοσίου συμφέροντος να φτάνουν στο τέλος τους.

Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει τώρα. Ο τόπος πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, ώστε να αναδειχτεί Βουλή και κυβέρνηση αντίστοιχη με την λαϊκή βούληση. «Αποστασίες» ας αναζητηθούν σε αυτούς που επιχειρούν να κρατήσουν τους Βουλευτές σε ομηρεία, σε αυτούς που κάνουν πολιτική για τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των βαρόνων των MEDIA, σε αυτούς που έχουν εξαπατήσει ωμά τον λαό και έχουν καταπατήσει μία μία όλες τις δεσμεύσεις τους για «επαναδιαπραγμάτευση» και «απαγκίστρωση» από το Μνημόνιο» καταλήγουν από την Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα