Ρύθμιση για την απόσυρση αυτοκινήτων φέρνει ο Αλεξιάδης

Ρύθμιση για την απόσυρση αυτοκινήτων φέρνει ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, όπως προανήγγειλε στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.

«Μας απασχολεί» το θέμα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πως «όταν δεν έχουμε πωλήσεις αυτοκινήτων δεν έχουμε και έσοδα». Σημειώνεται ότι η αγορά αυτοκινήτων έχει παγώσει αναμένοντας να υπάρξει παράταση στην απόσυρση.

«Πολύ σύντομα θα φέρουμε διάταξη που θα λύνει το πρόβλημα. Δεν μπορώ να πω χρονικό διάστημα και για ποια τιμή. Θα λυθεί το πρόβλημα πολύ σύντομα» δεσμεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η απόσυρση «είναι ένα φορολογικό κίνητρο με μειωμένο τέλος ταξινόμησης, έχει οικολογικό και οικονομικό περιεχόμενο».

Παραδέχθηκε πάντως ότι έπρεπε να είχε λυθεί το ζήτημα πριν λήξει η ημερομηνία, καθώς «θα δώσει ανακούφιση και στους πολίτες και στις επιχειρήσεις και στα έσοδα του δημοσίου».

Ο κ. Καμμένος ζήτησε από την πλευρά του να δοθεί παράταση στην απόσυρση και χαρακτήρισε «θετική είδηση» την απάντηση του κ. Αλεξιάδη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα