Ρ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ: «Αναγκαία η δημιουργία Ειδικού Ταμείου Ανεργίας»

Προσκεκλημένη στο συνέδριο «Study Days» διοργανώνει στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Αριστερά ήταν η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, και από το βήμα της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην αναγκαιότητα –όπως είπε– να δημιουργηθεί ένα Ειδικό Ταμείο Ανεργίας.

Όπως υποστήριξε η υπουργός, στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν περισσότερες από 8 χώρες οι οποίες εμφανίζουν ποσοστά ανεργίας υψηλότερα κατά 4% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Υπό αυτές τις συνθήκες, το Ειδικό Ταμείο Ανεργίας θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε ευρωπαϊκά κράτη με μεγάλο αριθμό ανέργων.

Επικαλούμενη σχετικές μελέτες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), η κα. Αντωνοπούλου πρότεινε την υλοποίηση μιας συντονισμένης πολιτικής βαθμιαίας αύξησης των μισθών στις χώρες της Ε.Ε., η οποία σε διάστημα ενός έτους θα αυξήσει κατά 1,5% το ΑΕΠ της Ένωσης και θα δημιουργήσει 11.000.000 νέες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα τετραετίας.

Όπως είπε, «οι μεγάλες αποκλίσεις στις αποδοχές των εργαζομένων εντός της Ε.Ε. προκαλούν σημαντικές ανισότητες, οι οποίες συνιστούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη, γεγονός που επισημαίνεται στις εκθέσεις του ΟΟΣΑ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα