Σάκης Ρουβάς για δότες μυελού: Κανένας δεν θα έλεγε όχι στο να σώσει μια ζωή

Την αποθέωση γνώρισε για άλλη μία φορά, την περασμένη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, ο Σάκης Ρουβάς στην συναυλία, που ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΘ – HELEXPO και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “Όραμα Ελπίδας” -στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Ο Έλληνας pop star, ο οποίος είναι “Αγγελιοφόρος” του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο “Ελπίδα” και του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”, παραβρέθηκε και στο περίπτερο των παραπάνω συλλόγων στην 82η ΔΕΘ-HELEXPO, καλώντας το κοινό να εγγραφούν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο Σάκης Ρουβάς δήλωσε πως «είναι πολύ σημαντικό όλοι μας να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών ώστε να μην μένει ούτε ένα παιδί αβοήθητο όταν χρειάζεται αυτήν την παρέμβαση, δηλαδή τη λήψη μυελού των οστών».

Αναφερόμενος στον αριθμό των δοτών ο Σάκης Ρουβάς είπε: «… μπορεί οι 50 χιλιάδες να είναι μικρός αριθμός σε σχέση με τον πληθυσμό μας, μπορούμε όμως να είμαστε πολύ περισσότεροι… Είναι γνωστό ότι έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια μέσα από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη εμπνεύστηκε και δημιούργησε αυτόν τον σύλλογο και ασχολείται η ίδια, έχει παρακινήσει όλους εμάς και είμαστε πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουμε ταχτεί σ΄ αυτόν τον σκοπό. Νομίζω όμως ότι όλο και περισσότερο ο κόσμος αντιλαμβάνεται πόσο απλή είναι η διαδικασία να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών. Αν λοιπόν κάποιος έχει την ευλογία να είναι συμβατός και να μπορέσει να σώσει μια ζωή δεν θα έλεγε όχι σε αυτό».

Τέλος σε ότι αφορά την αγάπη του κοινού προς το πρόσωπό του ο Σάκης Ρουβάς είπε ότι την αποδίδει στην αμφίδρομη επικοινωνία που έχει με το κοινό, ενώ μιλώντας για τα ριάλιτι σόου X Factor και Τhe Voice, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι βοηθούν στην ανάδειξη των ανθρώπων που έχουν ταλέντο.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτά τα σόου βοηθούν στην ανάδειξη των ανθρώπων που έχουν ταλέντο. Από κει και πέρα πώς θα εξελιχθεί η καριέρα του καθενός από αυτούς ή πώς θα αποφασίσει να προχωρήσει, να κινηθεί στη ζωή του είναι θέμα δικό του. Δηλαδή αυτό που κάνει το σόου είναι να τον φέρνει σε επαφή με τον κόσμο, να τον γνωρίζει ο κόσμος. Συνεπώς είναι και λίγο στο χέρι του πώς θα εξελιχθεί…», είπε χαρακτηριστικά.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα