Σέρρες: 200.000 ευρώ στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το «Κοινωνικό ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα» που στοχεύει στην υποστήριξη πολιτών και ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης παρουσίασε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, σε συνέντευξη τύπου.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 207.600 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Άξονας Προτεραιότητας 04 – «Ψηφιακή Σύγκλιση και επιχειρηματικότητα στην ΠΚΜ» του Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη»).  

Αφορά δημότες  οι οποίοι ανήκουν στις  ευπαθείς ομάδες  ενώ μέσα από αυτό οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν άμεση πληροφόρηση τόσο ατομικά όσο και συγκεντρωτικά για θέματα που αφορούν όλους τους εξυπηρετούμενους πολίτες του προγράμματος  «Βοήθεια στο Σπίτι»  και όχι μόνο.

 

Αυτό θα επιτευχθεί με φορητούς υπολογιστές που θα προμηθευτεί ο Δήμος στο πλαίσιο του προγράμματος (έργου) και θα έχουν άμεση σύνδεση με τα κεντρικά συστήματα του Δήμου.

 

Παράλληλα,σε ασθενείς, ηλικιωμένους, μοναχικά άτομα, ΑΜΕΑ θα δοθούν 50 συσκευές ανίχνευσης πτώσης και κουμπί πανικού, 35 συσκευές μέτρησης πίεσης και 35 συσκευές μέτρησης βάρους.Σε δημότες που πάσχουν από άνοια – Αλτσχάϊμερ  θα δοθούν 10 συσκευές εντοπισμού θέσης ενώ ενεργοποιείται και υπηρεσία 24ωρης τηλεφωνικής υποστήριξης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα