Σήμερα η απολογία Μίχου, αύριο του Κασιδιάρη

Ολοκληρώνεται αύριο, Πέμπτη, ο κύκλος των απολογιών –και των συμπληρωματικών– των κατηγορούμενων βουλευτών για τα «έργα και τις ημέρες» της Χρυσής Αυγής. Για σήμερα έχει κληθεί σε απολογία, μετά από προθεσμία που ζήτησε και πήρε την περασμένη εβδομάδα, ο Νίκος Μίχος, ενώ ο συνάδελφός του, Ηλίας Κασιδιάρης, έχει κληθεί, επίσης έχοντας λάβει προθεσμία, για αύριο.

Οι δύο βουλευτές κλήθηκαν ενώπιον των εφετών-ειδικών ανακριτριών της υπόθεσης, προκειμένου να απολογηθούν για τη συμπληρωματική κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος τους και αφορά στην κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Στον βουλευτή Ν. Μίχο έχει απαγγελθεί επιπλέον και κατηγορία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Σε δηλώσεις τους, οι δύο βουλευτές που έχουν αφεθεί ελεύθεροι για τη βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, έχουν αμφισβητήσει την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι η δίωξή τους εξυπηρετεί πολιτικούς λόγους.

Ο Ηλ. Κασιδιάρης, αποχωρώντας μετά την προθεσμία που πήρε την περασμένη εβδομάδα από το Εφετείο, κρατούσε στα χέρια τις άδειες για δυο κυνηγετικά όπλα, και δήλωσε: «Για δυο κυνηγετικά όπλα με νόμιμες άδειες που είχα εγώ και ο πατέρας μου θυμήθηκαν, εννέα μήνες μετά, να με φέρουν κατηγορούμενο ότι με αυτά θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση, ένα αδίκημα που τιμωρείται με 20 χρόνια στη φυλακή. Δεν είναι δίκαιη δίκη αυτή αλλά κανιβαλισμός. Θα προτιμούσα να μου πουν ότι τους έδωσε εντολή ο Σαμαράς να με κλείσουν στη φυλακή. Είναι γελοίες και σαθρές οι κατηγορίες».

Στη δήλωσή του, ο βουλευτής Ν. Μίχος ανέφερε ότι η κατηγορία που του απαγγέλθηκε αφορά ένα πιστόλι το οποίο πράγματι κατείχε χωρίς άδεια, για την προστασία του την εποχή που έκανε εμπόριο ζωοτροφών. «Μου λένε ότι με ένα πιστόλι θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση για να κάνουμε τι; Να πάρουμε τη Βουλή και μετά την Κωνσταντινούπολη;», δήλωσε αλαζονικά, για να συμπληρώσει στο ίδιο ύφος ότι εκτός από την Κρήτη και τη Μάνη, όλη η Ελλάδα έχει ανάλογα όπλα, αλλά δεν πάνε εκεί γιατί «είναι οι ψήφοι πολλοί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα