Σαμαράς: «Δεν ήρθα για να απολογηθώ, ήρθα για να καταγγείλω…»

«Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Δεν ήρθα για να απολογηθώ. Ήρθα για να καταγγείλω». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, για την υπόθεση Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Αν βάζουν ανωνύμους, δήθεν προστατευόμενους, δήθεν μάρτυρες να σπιλώνουν με σαθρές κατηγορίες, χωρίς το παραμικρό στοιχείο, με αντιφατικές μάλιστα μαρτυρίες, τότε που βρισκόμαστε;» ρώτησε ρητορικά ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στην Βουλή και συμπλήρωσε «Μας κατηγορούν με στημένους ψευδομάρτυρες και πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες». «Ο Φρουζής αποκάλεσε ανάλγητη την πολιτική της κυβέρνησής μου για το φάρμακο. Δίπλα του καθόταν ο κ. Ξανθός» σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

«Όταν εμείς ψηφίζαμε μέτρα με τα οποία περιορίστηκε δραστικότατα η διαφθορά στο φάρμακο ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε αυτά τα μέτρα και στήριζε ανοιχτά τους φαρμακοβιομήχανους. Όλα τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι εμείς χτυπήσαμε τη διαφθορά στο φάρμακο και ο ΣΥΡΙΖΑ τους έκανε πλάτες» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. «Πρώτα έφτιαξαν το σενάριο, μετά άρχισαν να το διαφημίζουν και στο τέλος μπήκαν και οι ηθοποιοί. Δεν ψάξατε για τους ενόχους. Τους επιλέξατε πολύ νωρίτερα τους ενόχους εσείς οι ίδιοι. Ο προστατευόμενος μάρτυρας που προσπαθεί να με εμπλέξει καταθέτει τέσσερις φορές χωρίς να πει τίποτα για μένα. Και ξαφνικά θυμήθηκε τον πρώην πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Τον κ. Φρουζή τον έχω δει δυο φορές μπροστά σε κάμερες»

«Τον κ. Φρουζή ουδέποτε τον έχω συναντήσει ιδιωτικά. Τον έχω δει δυο φορές μπροστά σε κάμερες. Εσείς για πείτε μου πόσες φορές τον έχετε συναντήσει; Στα στοιχεία του FBI δεν υπάρχει το όνομά μου. Και ρωτάει ο κ. Παπαγγελόπουλος γιατί δεν μήνυσα το FBI. Μα γιατί το FBI δεν είπε τίποτα για μένα. Εσείς και η κυρία Τουλουπάκη προσπαθήσατε να με εμπλέξετε. Με μόνο κίνητρο να σπιλώσετε πρόσωπα. Όλη η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των πολιτικών προϊσταμένων. Μιλάω για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο» συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς

«Συνέβη η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους. Το Documento του δικού σας Βαξεβάνη κυκλοφόρησε την Κυριακή του μεγάλου συλλαλητηρίου. Οι συντάκτες του γνώριζαν τι επρόκειτο να καταθέσουν οι μάρτυρες δύο 24ωρα αργότερα» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ρητά αναφέρει για έλεγχο και των δικαστών για σφάλματα παραλείψεων» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τα Σκόπια, γιατί ένας απλός πολίτης δικάστηκε με ανώνυμους και απόντες μάρτυρες. Μα σε όλα ευθυγραμμίζεστε με τα Σκόπια;» έθεσε ως ρητορικό ερώτημα ο πρώην πρωθυπουργός.

«Θα σας νικήσουμε και στο τέλος θα λογοδοτήσετε»

«Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν εκείνοι που ανέτρεψαν την κυβέρνηση το 2014» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε «Εμένα οι λογαριασμοί μου θα ανοίξουν. Θα ζητήσω ο ίδιος να ανοίξουν. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές».

«Το να λογοδοτήσετε δεν είναι θέμα αντεκδίκησης για αυτούς που σήμερα ταλαιπωρείτε. Εγώ τον Τσίπρα δεν τον έβρισα ποτέ. Αυτός με αποκαλούσε γερμανοτσολιά. Δεν θα σταματήσουμε απλώς. Θα σας νικήσουμε και στο τέλος θα λογοδοτήσετε» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα