“Σαμαράς και Βενιζέλος «θα τίναζαν στον αέρα» τη σύσκεψη αρχηγών”

Στην επιτυχής σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών επικεντρώθηκε σε δηλώσεις του ο Τέρενς Κουίκ που επέρριψε ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρα για αλλαγή του περιεχομένου του δημοψηφίσματος.

«Στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι αρχηγοί των κομμάτων δούλεψαν σκληρά επί έξι ώρες και κατέληξαν στην εθνική ομοψυχία και ενότητα».

Αυτό ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Πατρών, για να προσθέσει: «Θεωρώ βέβαιο, ότι αν ήταν παρόντες οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, θα υπήρχε μεγάλη δυσκολία, για να υπάρξει μία τέτοια σύγκλιση. Ειδικότερα, το “βαρίδι” της ΝΔ θα είχε τινάξει τη συζήτηση μέσα σε μία ώρα».

Ο υφυπουργός Επικρατείας επέρριψε στον κ. Σαμαρά την αποκλειστική ευθύνη για αλλαγή του περιεχομένου του δημοψηφίσματος, το οποίο «μετέτρεψε αναίσχυντα σε ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ ή την Ευρώπη, οπλίζοντας με επικίνδυνες και ανθελληνικές τοποθετήσεις πολλούς από τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

«Αν είχε την παραμικρή συναίσθηση ευθύνης, θα έπρεπε και εκείνος να βγει προς την Ευρώπη και οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη και να στηρίξει την προεκλογική του θέση επάνω στο κείμενο που είχε δώσει ο Γιούνκερ, έστω κι αν ήταν το ΝΑΙ που πρέσβευε» σημείωσε ο ίδιος.

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης -ανεξάρτητα με τον αντιπολιτευτικό του λόγο- συμπεριφέρθηκε με ωριμότητα στη χθεσινή σύσκεψη, συνυπολογίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και τιμώντας αυτές τις λογικές και αξίες που είχε σε δύσκολες εθνικά στιγμές, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουίκ εξέφρασε τη θλίψη του που πηγάζει, όπως είπε, από το γεγονός «ότι ενώ πέντε αρχηγοί συμφώνησαν σε ένα πολύ σημαντικό κοινό ανακοινωθέν, που δείχνει την ενότητα, σήμερα το πρωί στα τηλεοπτικά κανάλια ορισμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης κινήθηκαν και πάλι σε συγκρουσιακούς έως και διχαστικούς δρόμους».

«Δυστυχώς, χάρη σε τέτοιους “τύπους” ή “τύπισσες” η Ελλάδα έχει καταντήσει εκεί που έχει καταντήσει» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Επικρατείας.

«Σήμερα θα έπρεπε όλοι οι καλεσμένοι στα κανάλια να σιωπούν και να στηρίζουν μία προσπάθεια, που σημαίνει πολλά για το αύριο μίας Ελλάδας, η οποία αξίζει να βγει στον δρόμο της ανάπτυξης» κατέληξε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα