Σαν τα… πουκάμισα!

Δέκα αλλαγές προπονητών έχει πραγματοποιήσει ο Ιβάν Σαββίδης στην πενταετία που βρίσκεται στο… κουμάντο του ΠΑΟΚ και μένει να δούμε πόσο θα διαρκέσει η εποχή Λουτσέσκου στο «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Ρουμάνος πρώην τεχνικός της Ξάνθης, που έπιασε δουλειά από το απόγευμα της Παρασκευής (11/8) αντικαθιστώντας τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς είναι ο δέκατος κόουτς που αναλαμβάνει να οδηγήσει τους Θεσσαλονικείς στην κορυφή, κάτι που δεν κατάφερε να πετύχει κανένας από τους προκατόχους του.

Ο ομογενής επιχειρηματίας ξεκίνησε την προσπάθεια του με τον Γιώργο Δώνη το καλοκαίρι του 2012, το 2013 εμπιστεύθηκε τον πολύπειρο και με περγαμηνές, Χουμπ Στέφενς, το 2014 δοκίμασε τον «στρατιώτη» του ΠΑΟΚ, Άγγελο Αναστασιάδη, για να ακολουθήσει ο Ίγκορ Τούντορ, ο οποίος αρκετές φορές βρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου, αλλά στηρίχθηκε. Εντέλει, έφυγε ένα ματς πριν γίνει ο τεχνικός με τα περισσότερα παιχνίδια στα χρόνια του Ιβάν και έτσι έμεινε στα 45 ματς, όπως και ο Στέφενς.

Τις τρεις από τις τέσσερις φορές, η μετάβαση έγινε με τον Γ.Χ. Γεωργιάδη που έτρεξε την ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και τους αγώνες των play offs. Φυσικά, το ρεκόρ αγώνων στον πάγκο του ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη μέτρησε ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος έφτασε τους 69 (προερχόταν από την Κ-20 της ομάδας) και μάλιστα με τον ίδιο ο «Δικέφαλος» πήρε και το Κύπελλο Ελλάδας την περσινή σεζόν.

Οι δρόμοι των δυο πλευρών χώρισαν το καλοκαίρι, ο Σαββίδης εμπιστεύτηκε την επιλογή Βούκιτς και έδωσε τα… κλειδιά της ομάδας στον Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς, αλλά εκείνος πρόλαβε να κάνει μόνο προετοιμασία και να κοουτσάρει στα φιλικά και στα δυο ματς με την Ολίμπικ Ντόνετσκ. Θα έχει να λέει πως αποχώρησε… αήττητος, προτού αναλάβει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος ελπίζει να έχει καλύτερη τύχη από τους προκατόχους και φυσικά μακροημέρευση στην τεχνική ηγεσίας των ασπρόμαυρων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα