Σαργκάνης: «Υπάρχει φαβορί, αλλά δεν λέει κάτι»

 

Ο Νίκος Σαργκάνης δεν είναι ένας κοινός Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Όχι μόνο έπαιζε στην πιο… ιδιότροπη θέση μέσα σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, αυτή του τερματοφύλακα, αλλά έγραψε ιστορία για τον τρόπο που υπερασπίστηκε τα γκολπόστ και των δύο μεγάλων ελληνικών ομάδων.

Το «φάντομ» των ελληνικών γηπέδων, ο πορτιέρο που σε όποια ομάδα έπαιζε έφτανε στον τελικό Κυπέλλου, ο άνθρωπος που στα γεράματα παραλίγο να αποκλείσει μόνος του τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μίλησε στο SPortfm για το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου:

«Το ματς έχει φαβορί, αλλά ένα ντέρμπι πάντα κρύβει πολλές παγίδες. Το λέω γιατί εμείς, όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό και πήγαμε να παίξουμε στη Λεωφόρο το ‘82 με πολλές αλλαγές και τελικά κερδίσαμε με γκολ του Κασουλάκη. Πάμε να δικαιολογήσουμε το όνομα τους, ο Ολυμπιακός είναι προφανώς καλύτερος από τον αντίπαλό του. Στα ντέρμπι παίζουν πολλά ρόλο ψυχολογία και τα λοιπά. Αλλά όταν υπάρχουν πολλοί ξένοι παίκτες σε μια ομάδα δεν μπορούν να αντιληφθούν πλήρως την αντιπαλότητα των ομάδων».

Για το ότι ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα όπως τότε:

«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ τυχερός που συνεχίζει την παράδοση των καλών τερματοφυλάκων . Εγώ θα ήθελα να παίζει έλληνας αλλά εντάξει δεν με ενοχλεί γιατί είναι ένας τρομερός αθλητής και χαρακτήρας. Τον έχει κρατήσει και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και τον έχει ανεβάσει επίπεδο θα έλεγα».

Για την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό:

«Ο προπονητής είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση σε μια ομάδα αν όμως δεν υπάρχει το υλικό για να φανεί η δουλειά του δεν γίνεται. Ο Αναστασίου ήταν ένας πολύ καλός προπονητής και έπαιξε καλό ποδόσφαιρό η ομάδα του τα τελευταία χρόνια. Για τον καινούριο δεν μπορώ να μιλήσω δεν τον έχουμε δει. Αλλά με τον Ολυμπιακό να είναι σε τόσο καλή κατάσταση και να έχει υπεροπλία θα είναι δύσκολο το παιχνίδι».

Για το ποια είναι τα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός για να έχει κερδίσει το παιχνίδι:

«Θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, να μην πάει στη σκληρότητα και να ποντάρει πολλά στο Ζέκα γιατί είναι ένας παίκτης που τα κάνει όλα. Μέχρι πέρσι είχε τον Μπεργκ αλλά εγώ αυτό που είδα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο με άφησε έκπληκτο. Πλέον ο Ζέκα είναι τα πάντα στην ομάδα, κόβει, μοιράζει, είναι κάτι το φοβερό. Ναι μεν λέμε φαβορί τον Ολυμπιακό αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει αν μπει και ο Εσιέν και αν θα μπορέσει να δώσει κάτι».

Για το αν μπορεί τελικά ένας παίκτης με τόσο μεγάλη απουσία να βοηθήσει:

«Ένας καλός ποδοσφαιριστής δεν παύει να είναι μια αξία που τη στιγμή που πρέπει θα δώσει ότι μπορεί».

Για το τι παιχνίδι περιμένει να δει:

«Περιμένω κλειστό παιχνίδι σε αντίθεση με το ματς του Ολυμπιακού στην Τούμπα ή απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μπορεί να έχει μια μέτρια απόδοση σε ένα παιχνίδι αλλά έχει μονάδες που μπορούν με εξάρσεις να κάνουν τρομερή διαφορά. Τέτοια επιθετική τριάδα δεν έχω ξαναδεί».

 

Για τον Μάρκο Σίλβα:

«Ο Σίλβα έχει μπει στη χημεία της ομάδας και πηγαίνει καλά αλλά όλα αυτά είναι μέχρι να σταματήσουν τα καλά αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός παίζει ποδόσφαιρο έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Ακόμα και στις κακές εμφανίσεις που μπορεί να έχει κάνει παίζει ποδόσφαιρο».

Για το τι έφταιξε φέτος στον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αναστασίου:

«Το πρώτο είναι ότι από τις μεταγραφές που έκανε φέτος κυρίως για να τον βοηθήσουν στην Ευρώπη δεν έπαιξε κανείς. 2ον μην ξεχνάτε ότι πολλοί έχουν βγει καλύτεροι προπονητές της χρονιάς και την επόμενη στιγμή φεύγανε. Προσπαθεί ένας προπονητής τις προϋποθέσεις να παρουσιάσει ένα έργο αλλά όταν η ομάδα κάνει μια κοιλιά θα είναι αυτός που θα την πληρώσει».

Για το τι θυμάται από τα ντέρμπι:

«Όλα τα ντέρμπι ήταν ντέρμπι. Ήταν δυνατά παιχνίδια άσχετα αν κερδίζαμε ή χάναμε. Εμένα μου άρεσε να παίζω εκείνα τα παιχνίδια και τότε υπήρχε και ωραία ατμόσφαιρα με οπαδούς και των δύο ομάδων. Είναι άσχημο να μην έχει δικαίωμα ένας φίλαθλος να μην μπορεί να πάει στο γήπεδο. Εκεί καταλήξαμε».

Για το πώς βλέπει τον Μάρκο Βελλίδη:

«Εγώ δίνω συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί. Τον είχαμε στην Εθνική νέων όταν ήταν στον Παναθηναϊκό τότε. Μου είχε πει «Εγώ ήρθα να παίξω μπάλα και όχι να γυρίζω με γκόμενες» , πήγε μετά στη ρόδο πήγε στον Άρη και τελικά το παιδί δικαιώθηκε στα Γιάννενα και για αυτό πήγε στην Εθνική. Είναι ένα παιδί που αγωνίζεται και δίνει την ψυχή του και έχει δείχνει ωριμότητα».

Για το τι ομάδα είναι τελικά:

«Ναι, ρε παιδιά Ολυμπιακός είμαι, τι να κάνουμε. Ήμουν από 7 χρονών από τότε που παίζαμε στις αλάνες,. Δεν έγινα ολυμπιακός ούτε επί Νταϊφά ούτε επί των άλλων προέδρων. Το να μη φωνάζω και να μη λέω Ολυμπιακέ κλπ κλπ έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Εγώ χαίρομαι που φέτος ο Ολυμπιακός παίζει ποδόσφαιρο, το να πάρεις ένα π[πρωτάθλημα δε λέει και τίποτα. Το θέμα είναι να πας μακριά στην Ευρώπη και ο Ολυμπιακός φέτος πάει καλά μέχρι τώρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα