«Σας αποχαιρετώ, δυστυχώς δεν μπορώ να σας καλέσω στην κηδεία μου»: Συγκλονίζουν τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη

Με μεγάλο δέος και ανατριχίλα άκουσαν τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο σπίτι του στην Ακρόπολη.

Οι λιγοστοί και εκλεκτοί καλεσμένοι του, εκ των οποίων και δημοσιογράφοι, είχαν τη χαρά να τους παρουσιάσει το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Μονόλογοι στο λυκαυγές», που όπως τόνισε ο «μεγάλος» μουσικοσυνθέτης είναι και το τελευταίο του. «Ο Χάρος είναι φιλαράκος μου»  είναι η απρόσμενη φράση με την οποία υπογράφει τον επίλογο του συγγραφικού του εγχειρήματος που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ιανός».

Συζητώντας με τους δημοσιογράφους, αναπόλησε τη ζωή του, εξέφρασε τις πικρίες του, αναφέρθηκε στο μέλλον της χώρας ενώ δεν δίστασε να ασκήσει για μία ακόμη φορά αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι διάβασαν τον επίλογο του βιβλίου του, το χαρακτήρισαν ως το κύκνειο άσμα του Μίκη Θεοδωράκη, αφού γράφει σαν να αποχαιρετά τον κόσμο. Κάτι που άφησε και να εννοηθεί και  μέσα από αυτό που τόνισε με πολύ δόση χιούμορ στους παρευρισκομένους.  «Σας χαιρετώ, δεν ξέρω πότε θα τα ξαναπούμε, δεν μπορώ να σας καλέσω στην κηδεία μου»  δήλωσε χαρακτηριστικά όπως διαβάζουμε στο boxnews.gr και εξέφρασε την επιθυμία να πάει στο Βραχάτι.

«Εδώ και πολύ καιρό είμαι πλήρης ημερών και έχω καλέσει τον Χάρο σε χορό μέσα από το τραγούδι μου «Περιβόλια».  Ότι και αν γίνει τον Χάρο θα τον νικήσω, κι ας έρθει, είναι φιλαράκος μου»  ήταν ο ανατριχιαστικός επίλογός του στο τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα