Σαφάρι για επενδύσεις στις ΗΠΑ από τον Μπουτάρη

Επενδυτές  στις ΗΠΑ αναζητά ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πραγματοποιεί ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το διάστημα από 29 Μαΐου έως 8 Ιουνίου, προκειμένου να προωθήσει την πόλη ως τουριστικό, επενδυτικό και επιχειρηματικό προορισμό, αλλά και να αναζητήσει πόρους για το Μουσείο και Εκπαιδευτικό Κέντρο Ολοκαυτώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα έχει επαφές με εβραϊκές οργανώσεις, ενώ κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ θα συναντηθεί και με φορείς της ελληνικής ομογένειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα και Αστικής Ανθεκτικότητας, Λίνα Λιάκου, θα μεταβεί αρχικά στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει σε στρογγυλή τράπεζα στο Ίδρυμα Rockefeller προς τιμήν της πόλης της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή παγκόσμιων εταιρειών, οργανισμών και μελών της Ελληνικής Διασποράς, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών για την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της πόλης στο πλαίσιο του Δικτύου για τις 100 Ανθεκτικές Πόλεις (100 Resilient Cities), όπου ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι μέλος.

Επίσης, θα τιμηθεί με το “Βραβείο Δαμασκηνός”, που θα τού απονεμηθεί από τους Αμερικανούς Φίλους του Εβραϊκού Μουσείου στην Ελλάδα. Το γκαλά προς τιμήν του δημάρχου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας, τους Αμερικανούς Φίλους του Εβραϊκού Μουσείου στην Ελλάδα, την Ομοσπονδία Σεφαραδιτών Αμερικής.

Μετά τη Νέα Υόρκη θα ακολουθήσει, στις 4 Ιουνίου, ταξίδι στην Ουάσινγκτον, προκειμένου ο κ. Μπουτάρης και η αντιπροσωπεία του Δήμου να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Φόρουμ του American Jewish Committee για την προώθηση της Διακήρυξης ενάντια στον Αντισημιτισμό και την συνύπαρξη ανθρώπων όλων των φυλών, εθνικοτήτων και θρησκειών.

Στη διάρκεια της παραμονής του έχει προγραμματιστεί και συνάντηση με τη δήμαρχο της Ουάσινγκτον, Muriel Bowser, για να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και Στρατηγικής Ανθεκτικότητας των Πόλεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα