“Σαφάρι” Τσακαλώτου στη Νέα Υόρκη για επενδύσεις

Επενδυτές στην ελίτ της Wall Street ψάχνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. O υπουργός Οικονομικών ταξίδεψε στις ΗΠΑ και βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου θα έχει μπαράζ επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών.

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου από το βήμα του 19ου συνεδρίου «Invest in Greece» της «Capital Link» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα προβάλει μπροστά σε ανώτατους κυβερνητικούς εκπρόσωπους, επιχειρηματίες, επενδυτές και τραπεζίτες την Ελλάδα ως επενδυτικό και επιχειρηματικό προορισμό.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν επίσης οι εξελίξεις και οι μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στην κεφαλαιαγορά και σε τομείς όπως είναι τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, η ανάπτυξη των υποδομών, η αγορά των ακινήτων, ο τουρισμός, ο τραπεζικός τομέας, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η ναυτιλία.

Παραδοσιακά το συνέδριο προσελκύει την ελίτ της Wall Street, ενώ παρόντες θα είναι η Κριστίν Λαγκάρντ από το ΔΝΤ , ο Ντέκλαν Κοστέλο από την Ε.Ε. και ο Νικολά Τζιαμαρόλι από τον ESM.

Τετ α τετ με Λαγκάρντ

Επομένως στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Τσακαλώτος θα έχει την ευκαιρία για ένα σύντομο τετ α τετ με την Κριστίν Λαγκάρντ εν όψει και της απόφασης που εκκρεμεί από το Ταμείο για το αν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο τρίτο πρόγραμμα ή θα παραμείνει με τον ρόλο του παρατηρητή χωρίς να βάλει δικά του κεφάλαια.

Ας σημειωθεί ότι στις διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκούλεσκου, ήταν ιδιαίτερα διαλλακτική, αποφεύγοντας τις εντάσεις και τις διαφωνίες όπως συνέβαινε στις προηγούμενες αξιολογήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα