ΣΔΟΕ: Κατέσχεσε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στο λιμάνι του Πειραιά

Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής σημείωσαν την 01/07/2014 οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αξιοποιώντας πληροφορίες που  περιήλθαν στην Υπηρεσία, εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προήρχοντο από τη Μαλαισία με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, «ξύλινα ντουλάπια».

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το μεν πρώτο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 984 χαρτοκιβώτια ήτοι 9.840.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας, Ray, Gold Mound και Royal Blue, το δε δεύτερο 998 χαρτοκιβώτια ήτοι 9.980.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας American Legend, ενώ στην ίδια φορτωτική υπήρχε και τρίτο εμπορευματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 45 τεμάχια ξύλινες ντουλάπες, με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 3.519.418,66 ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται πως η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα