“Σεβασμός της Ευρώπης και της Ελλάδας στη Ρωσία”

Επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποίησε ο Νίκος Κοτζιάς και είχε συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του, μίλησε για «παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση». «Αυτό που δήλωσα στον κύριο υπουργό είναι ότι εμείς έχουμε μια αρχή στην αντιμετώπιση της Ρωσίας, την αρχή ότι η Ευρώπη και εμείς πρέπει πάντα να δείχνουμε σεβασμό σε μια μεγάλη δύναμη που μπορεί και πάντα έπαιξε, όταν ήταν δυνατό, ένα ειρηνικό ρόλο στην Ευρώπη», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς.

Πιστεύουμε βαθύτατα ως ελληνική κυβέρνηση ότι η λύση της μεγάλης κρίσης της Ουκρανίας βρίσκεται στη διπλωματία, και δεν θέλουμε να υπάρξουν σκέψεις και ψευδαισθήσεις ότι μπορεί σε μια σύγκρουση, όπως της Ουκρανίας, να υπάρξουν στρατιωτικές λύσεις», τόνισε ο υπουργός.

«Αν προσπαθήσει κανείς να αυξήσει την ένταση στην Ουκρανία, κάθε άλλο παρά θα είναι τα αποτελέσματα αυτά που επιδιώκει», είπε.

Ο κ. Κοτζιάς, όπως ανέφερε, ενημέρωσε τον κ. Λαβρόφ «για τα μεγάλα προβλήματα που έχει η ελληνική κοινότητα στη Μαριούπολη και τα γύρω χωριά και τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση».

“Θα εξετάσουμε  αίτημα της Ελλάδας για οικονομική βοήθεια”

Η Ρωσία θα εξετάσει οποιοδήποτε αίτημα της Ελλάδας για οικονομική βοήθεια, εάν αυτό υποβληθεί, δήλωσε από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, κ. Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο ίδιος δήλωσε πως η Μόσχα εκτιμά την «εποικοδομητική» στάση της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τους δεσμούς Ρωσίας-Ε.Ε., ενώ από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς δήλωσε πως ελπίζει ότι θα επιτευχθεί ουσιαστική συμφωνία στο Μινσκ προκειμένου να επιστρέψει η ειρήνη στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε πως με τον ομόλογό του συμφώνησαν πως μπορεί να υπάρξει μόνο πολιτική λύση για τη σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα