“Σειρά του Σόιμπλε να συμβάλλει στη λύση”

Για περιθώριο συμβιβασμού στο Eurogroup της Πέμπτης έκανε λόγο ο Γιώργος Σταθάκης που αναφέρθηκε και στην κόντρα των τελευταίων ημερών μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Με επικριτικό ύφος για τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο υπουργός Ενέργειας επισήμανε ότι «σημασία έχει ότι αύριο πρέπει και από την πλευρά του φυσικά, να συμβάλλει στο να βρεθεί λύση που όλες οι πλευρές επιθυμούν και που κανείς δεν θα εργαζόταν αυτή τη στιγμή για οποιαδήποτε αναβολή».

Ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm», τόνισε ότι αναζητούμε λύσεις που θα διασφαλίζουν τη γαλλική πρόταση για το χρέος.

«Υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, είναι γνωστές οι διαφωνίες που υπάρχουν πρωτίστως για τις εκτιμήσεις για τα πλεονάσματα και τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, τα οποία επηρεάζουν προφανώς την επιμήκυνση και τη λύση που έχει βρεθεί για το ελληνικό χρέος, νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού και να βρεθεί λύση αύριο και να κλείσει το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα