Σε άλλο μήκος κύματος ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος εκπέμπουν ΔΗΜ.ΑΡ. και ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι συστεγάζονται στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. Χαρακτηριστικές είναι οι διαφορές στις δηλώσεις για το ίδιο θέμα. Ο μεν Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με άλλον πρωθυπουργό από την παρούσα Βουλή, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τέτοιο ενδεχόμενο τονίζοντας πως το Κίνημα είναι αρνητικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Τι είπαν
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ζήτησε Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής και χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό. Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνει ότι «σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα, η διαδικασία των εκλογών μπορεί να δημιουργήσει η ίδια πιστωτικό γεγονός στη χώρα πριν κλείσει η αξιολόγηση. Και με τον κίνδυνο αυτής της απαράδεκτης κυβέρνησης, η οποία πρέπει να φύγει, αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνες καταστάσεις. Για αυτό χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο με χρονικό ορίζοντα τη διετία και με πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης πρόσωπα κοινής αποδοχής».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφερόμενος στην αξιολόγηση δήλωσε ότι «όλα θυμίζουν την περίοδο πριν από το καλοκαίρι του 2015» και σημείωσε ότι «μόλις δεν μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -με την αναποτελεσματική διαπραγμάτευση με την οποία προχωρά-, να εξασφαλίσει τα βασικά και να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος, αυτό το οποίο κάνει είναι να προχωρά σε πολιτική διαπραγμάτευση».
Τέλος για τις δηλώσεις του κ. Ξυδάκη περί του ζητήματος του νομίσματος, ο Θ. Θεοχαρόπουλος είπε: «Η δήλωσή του όχι μόνο είναι απαράδεκτη -μάλιστα σε αυτό το σημείο της διαπραγμάτευσης- αλλά στην ουσία εξυπηρετεί τον Σόιμπλε και τα σχέδιά του».
Ο Κωνσταντινόπουλος

Ως απάντηση στα όσα είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος ήρθε η δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ήταν εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αρκαδίας προσερχόμενος στη Βουλή δήλωσε:
«Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται Εθνική Συνεννόηση. Το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ξεκάθαρη άποψη: την ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών μετά από εκλογές για να επιβάλουμε την Εθνική Συνεννόηση πριν την Εθνική καταστροφή».
Επίσης τόνισε πως η λύση πρέπει να δοθεί μετά από εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα