Σε έξαρση η απάτη με την “κλοπή της μάνικας”

Η απάτη πάει «σύννεφο» με τις αντλίες στα βενζινάδικα αφού λαβράκι έβγαλαν οι πρώτοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε πρατήρια υγρών καυσίμων στον Κορυδαλλό, στον Ταύρο, το Κερατσίνι και τη Νίκαια.

Όπως όλα δείχνουν σε έξαρση βρίσκεται πάλι η απάτη με την «κλοπή της μάνικας» και ήδη οι πρώτοι έλεγχοι που ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εντόπισαν ένα στα τρία πρατήρια να έχουν πειράξει τις αντλίες καυσίμων, αδειάζοντας από 5% έως και 11% τα ρεζερβουάρ των οχημάτων και τις τσέπες των οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου».

Αυτό διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Στα 50 λίτρα αμόλυβδης με τιμή 1,43 το λίτρο ο οδηγός χάνει από 3,5 έως οκτώ ευρώ. Ή σε σχέση με την τιμή της αμόλυβδης η κλοπή κυμαίνεται από επτά έως 15 λεπτά το λίτρο.

Μάλιστα οι πρατηριούχοι χρησιμοποιούν πλέον νέα εξελιγμένα συστήματα για να κλέβουν στην αντλία και οι κλασικοί έλεγχοι δεν μπορούν να εντοπίσουν το λογισμικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα