«Σε αδελφοκτόνο πόλεμο ωθεί η Δύση την Ουκρανία»

Τις χώρες τις Δύσης κατηγόρησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ότι ωθούν την Ουκρανία σε έναν «αδελφοκτόνο πόλεμο» κι επανέλαβε τις εκκλήσεις της Μόσχας να τερματιστεί η επιχείρηση του στρατού που έχει εξαπολύσει η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών.

«Ο λαός της Ουκρανίας ουσιαστικά ωθείται στην άβυσσο του αδελφοκτόνου πολέμου», δήλωσε συγκεκριμ’ενα, κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης του υπουργείου στην οποία παραβρέθηκε ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, ο πατριάρχης Κύριλλος, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Λαβρόφ δεν κατονόμασε καμία χώρα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι κατηγορεί τις χώρες της Δύσης, υποστηρίζοντας ότι η ουκρανική κρίση προήλθε από «τις προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί η χώρα όχι ως ένας ενωτικός σύνδεσμος μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων του Ευρασιατικού χώρου, κάτι που συνιστά απόλυτα τον φυσικό της ρόλο, αλλά ως υδροκρίτης μεταξύ των χωρών της δύσης και της ανατολής της ευρωπαϊκής ηπείρου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα