Σε αναζήτηση χορηγών η ΕΟΚ!

 

Μπορεί να ακούγεται ως ανέκδοτο η ανάληψη μίας σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης από την Ελλάδα του σήμερα, ωστόσο ακόμη και σε εποχές κρίσης, κάποιες έξυπνες επενδύσεις μπορούν να φέρουν κέρδος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πιστεύει πως η διοργάνωση ενός προ-ολυμπιακού ομίλου στη χώρα μας το διάστημα 4-10 Ιουλίου του 2016 ίσως αποδειχθεί καταλυτική για την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας, διότι με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα γίνει φαβορί του ομίλου της και θα αυξήσει κατακόρυφα τις ελπίδες της για την πρωτιά ενός ομίλου έξι ομάδων.

Η διοργάνωση αυτή, όμως, δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι σαν ένα μικρό τουρνουά των 15 αγώνων και τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανηθούν για την πραγματοποίησή του φτάνουν το 1,8 εκ. ευρώ. Προφανώς η ΕΟΚ θα βάλει κάποια χρήματα, αλλά τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα βρει από χορηγούς, καθώς η Πολιτεία δεν πρόκειται να βάλει φράγκο!

Η αναζήτηση χορηγών έχει ξεκινήσει και θα κρατήσει μέχρι τις 11 Νοέμβρη, ημερομηνία που θα πρέπει να γίνει η κατάθεση του φακέλου της υποψηφιότητας της Ελλάδας. Στην ΕΟΚ τρέχουν ήδη και προσπαθούν να πείσουν τους χορηγούς πως η πρόκριση της χώρας μας στη Βραζιλία μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα για τους χορηγούς, αφού με την κατάλληλη συμφωνία θα ακολουθήσουν και αυτοί την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άλλωστε, η εμπορική πιάτσα γνωρίζει πολύ καλά πόσο εκτοξεύτηκαν οι εταιρίες που πίστεψαν τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ τα τελευταία 11 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο ήρθαν δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι και οι μεγαλύτερες διακρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα