Σε δίκη για το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα ο Μαδούρο

Σε δίκη για το πραξικόπημα οδηγείται ο Νικολάς Μαδούρο, με απόφαση της Γερουσίας της Βενεζουέλας η οποία κατηγορεί τον πρόεδρο της χώρας ότι παραβίασε τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα.. Η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή και διακόπηκε από υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας.

Λίγες μέρες πριν ωστόσο, οι αρχές είχαν μπλοκάρει ψηφοφορία για τη αφαίρεση των εξουσιών από τον Μαδούρο καθώς το κυβερνών κόμμα κατηγόρησε την αντιπολίτευση για νοθεία στη συλλογή των υπογραφών για να προχωρήσει το δημοψήφισμα.

Την ίδια στιγμή, η πολιτική ένταση στη Βενεζουέλα χτυπάει κόκκινο με τους υποστηρικτές του Μαδούρο να εισβάλλουν στη συνεδρίαση της Γερουσίας προκαλώντας επεισόδια και κατηγορώντας τους γερουσιαστές ότι προχωρούν σε πολιτική δίκη σε βάρος του ηγέτη της Βενεζουέλας.

Ωστόσο, παρατηρητές αναφέρουν ότι και αυτή η απόφαση της Γερουσίας να παραπέμψει τον Μαδούρο, θα πέσει στο κενό καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έχει ακυρώσει στο παρελθόν και άλλες αποφάσεις του σώματος που ελέγχει η αντιπολίτευση.

«Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά τη συνεχή προσπάθεια της Δεξιάς που προσπαθεί να καταλάβει την εξουσία με αντισυνταγματικές μεθόδους», δήλωσε από τη Σαουδική Αραβία όπου βρίσκεται ο Νίκολας Μαδούρο.

Η αντιπολίτευση δεν σταματά τις προσπάθειές και έχει απευθύνει κάλεσμα ειρηνικών συγκεντρώσεων για την Τετάρτη σε όλη τη χώρα προκειμένου «να επανακαταλάβουμε τη Βενεζουέλα βήμα-βήμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα