Σε δίκη ο δάσκαλος που έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους

Την Παρασκευή θα δικαστεί ο 50χρονος δάσκαλος που συνελήφθη την Τρίτη στην Άρτα, έπειτα από καταγγελία μητέρας ότι μαθητές χαστούκισαν τον οκτάχρονο γιο της μετά από δική του προτροπή.

Ο δάσκαλος οδηγήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου ενώπιον του εισαγγελέα κατηγορούμενος για σωματική βλάβη. Ζήτησε και πήρε αναβολή της δίκης, αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Παρασκευή το πρωί.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το παιδί έκανε αταξία, ο δάσκαλος το ακινητοποίησε και έδωσε εντολή στους συμμαθητές του να το χαστουκίζουν ένας – ένας. Λέγεται μάλιστα πως έβαλε δύο μαθητές να «φρουρούν» την πόρτα της αίθουσας προκειμένου το παιδί να μη διαφύγει.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πατέρας του οκτάχρονου (που φοιτά στη β’ δημοτικού) είπε ότι όλα συνέβησαν την τελευταία ώρα της ημέρας και ότι η μητέρα βρήκε το παιδί με εκδορές στο πρόσωπο να κλαίει στα σκαλιά του σχολείου.

Η γυναίκα μπήκε στο κτήριο αναστατωμένη, ζητώντας να μάθει τι συνέβη στο παιδί της και συνάντησε τον δάσκαλο, ο οποίος -σύμφωνα με το ΑΜΠΕ- φέρεται να της είπε: «Χτύπησαν τα παιδιά τον γιο σου κατ’ εντολήν μου. Παραφέρθηκα, σου ζητώ συγνώμη».

Αμέσως μετά, η μητέρα με τον μικρό μαθητή, πήγαν στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια στην αστυνομία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα