Σε δίλημμα ο Μαρινάκης!

Την παραίτησή του από την προεδρία του Ολυμπιακού σκέφτεται σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, πως οι ίδιες σκέψεις είχαν… γραφτεί και προ μηνών μετά τα περιοριστικά μέτρα που του είχε επιβάλει ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε λάβει τότε τις διαβεβαιώσεις πως μπορεί να παραμείνει πρόεδρος και φυσικά μέτοχος της ΠΑΕ, αρκεί να μην παρουσιάζεται ως ηγέτης του ΟΣΦΠ σε περιστάσεις που αφορούν μόνο στο ποδόσφαιρο (δηλαδή σε συνελεύσεις της Λίγκας ή της ΕΠΟ). Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σεβόμενος μάλιστα τον συγκεκριμένο περιοριστικό όρο είχε ζητήσει ειδική άδεια για να μετάσχει στη συζήτηση για το «καλό του ποδοσφαίρου» που θα διεξαγόταν μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ και του Σταύρου Κοντονή (που όμως δεν διεξήχθη ποτέ).

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως αποτελεί δείγμα ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο κάποια ατάκα του μετά από ένα ματς, η συζήτησή του με τον Φερεντίνο ή ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου, ακόμη και η απόφασή του να προσφέρει πριμ νίκης.

Έτσι, αναγκάζεται να «πληρώσει» το οξύμωρο της υπόθεσης, δηλαδή το ότι του επέτρεψε ο κύριος Ανδρεάδης να παραμείνει πρόεδρος, χωρίς όμως να… ασχολείται με ποδοσφαιρικά θέματα, παρά μόνο με εταιρικά! Το να δώσεις πριμ στους υπαλλήλους είναι εταιρική ή ποδοσφαιρική πράξη άραγε; Πάντως, η παρουσίες του στους αγώνες, στα αποδυτήρια και στις εκτός έδρας αποστολές του Ολυμπιακού ήταν κεκαλυμμένες, καθώς δεν του είχε αφαιρεθεί η φίλαθλη ιδιότητα

Οι σημερινές σκέψεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για παραίτηση προέρχονται μόνο από την επιθυμία του να προστατέψει τον Ολυμπιακό, αλλά υπάρχουν άνθρωποι του στενού του κύκλου που θεωρούν πως αυτή η κίνηση ίσως θεωρηθεί αδυναμία. Να σημειωθεί, τέλος, πως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για την κατάπτωση μίας εκ των πέντε κατηγοριών, ενώ το νομικό του επιτελεί πιστεύει πως η διαφορετικές απόψεις μεταξύ του ανακριτή Ανδρεάδη και του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου είναι δείγμα του ότι απουσιάζουν στοιχεία που θα μπορούσαν να καταδικάσουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα