Σε διαθεσιμότητα γιατροί και εργαζόμενοι τριών ψυχιατρικών νοσοκομείων

Σε διαδικασία διαθεσιμότητας – κινητικότητας μπαίνουν στις αρχές της ερχόμενης επόμενης εβδομάδας, γιατροί και εργαζόμενοι τριών ψυχιατρικών νοσοκομείων της χώρας: του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Δαφνί), του «Δρομοκαΐτειου» και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ). Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 15 μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις κλινικές του ΨΝΑ και μία του «Δρομοκαϊτείου» θα μεταφερθούν μαζί με τους γιατρούς και το προσωπικό στα Γενικά Νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία» και «Πολυκλινική».

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί κλινική ενηλίκων και παιδοψυχιατρική μονάδα στο Ασκληπιείο της Βούλας, καθώς οι περιοχές της Νότιας και Ανατολικής Αττικής είναι ακάλυπτες σε ό,τι αφορά την ψυχιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με Τα ΝΕΑ με το σχέδιο και την επίσπευση των διαδικασιών φαίνεται ότι διαφωνεί ο διοικητής του ΨΝΑ Όθων Χαραλαμπάκης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας το πρωί της Παρασκευής.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Χαραλαμπάκης ήταν σε διαδικασία αποχώρησης, καθώς για τη διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ήδη επιλεγεί από τον υπουργό Υγείας ο Παύλος Θεοδωράκης. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευθεί ο διορισμός του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα