Σε δύο στρατόπεδα το ΠΑΣΟΚ

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη Δευτέρα ήταν μόνο η αρχή. Το ίδιο και η κριτική που ασκήθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την Ελιά και η πίεση μερίδας στελεχών υπέρ της πρωτεύουσας θέσης του ΠΑΣΟΚ στο όλο εγχείρημα ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Στην πραγματικότητα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνονται δύο στρατόπεδα. Το «λαϊκό, κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ», που σε μεγάλο βαθμό έχει ερείσματα και στους λεγόμενους «παπανδρεϊκούς» αλλά όχι μόνο και μετά το αποτέλεσμα των εκλογών εκτιμά περίπου ότι αν κέρδισε κάποιος είναι το ΠΑΣΟΚ, οπότε η Ελιά δεν έχει και σπουδαίο λόγο ύπαρξης.

Από την άλλη πλευρά, είναι το «εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ» που βρίσκοντας συμμάχους τους εταίρους της Ελιάς, με προεξάρχοντες τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Ηλία Μόσιαλο, θεωρεί ότι χωρίς την Ελιά θα είχε επέλθει καταστροφή για τον χώρο.

Μία κατηγορία μόνος του, είναι ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου περιορίστηκε να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ «να μη θαφτεί κάτω από τις στάχτες της κεντροαριστεράς», με συναδέλφους του να ερμηνεύουν την φράση του ως την άποψη κατά την οποία το ιστορικό όνομα του ΠΑΣΟΚ δεν θα εγκαταλειφθεί, αλλά και αυτό θα πορευτεί από κοινού με τις άλλες κινήσεις της κεντροαριστεράς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα