Σε εξέγερση κατά του Ισραήλ κάλεσε ο ηγέτης της Χαμάς

Έντονο το κλίμα στην Μέση Ανατολή, ύστερα από την απόφαση του Αμερικανού πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ σε δημοσίευμα του, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς καλεί σε νέα εξέγερση κατά του Ισραήλ. Σε ομιλία του στην Γάζα, ο ηγέτης της οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγια είπε ότι «Θα πρέπει να ζητήσουμε να αρχίσει μια ιντιφάντα απέναντι στον σιωνιστή εχθρό και να δουλέψουμε γι’ αυτήν» και συνέχισε « Η 8η Δεκεμβρίου ας είναι η πρώτη μέρα της ιντιφάντα εναντίον του κατακτητή».

Ο ηγέτης της οργάνωσης, κάλεσε όχι μόνο τους παλαιστίνιους αλλά όλους τους μουσουλμάνους και τους άραβες να πάρουν μέρος στην εξέγερση. Όπως ανέφερε ο ίδιος,  «Η ενωμένη Ιερουσαλήμ είναι αραβική και μουσουλμανική και είναι η πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης, όλης της Παλαιστίνης».

Να σημειωθεί ότι, ο Ισμαήλ Χανίγια εξελέγη ηγέτης της Χαμάς, τον Μάϊο του 2017 και αντικατέστησε τον βετεράνο ηγέτη Χάλεντ Μεσάαλ, ο οποίος αποχώρησε λόγω λήξης της θητείας του.

Τέλος, ο Χανίγια κάλεσε τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, να αποσυρθεί από την ειρηνευτική συνεργασία που έχει «κλείσει» με το Ισραήλ ενώ ζήτησε από τους Άραβες να μποϊκοτάρουν την κυβέρνηση Τραμπ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει απάντηση ούτε από το Ισραήλ ούτε από την πλευρά των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα