ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ Η ΙΛΑΡΑ: Σοκ! 30 νέα περιστατικά μέσα σε μία εβδομάδα

Παντελώς ακάλυπτα απέναντι στην ιλαρά είναι περίπου 350.000 παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας 15 μηνών έως 4 ετών, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου ή έχουν εμβολιαστεί ατελώς. Την ίδια ώρα, κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός πολιτών που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και έχουν λάβει μια δόση -ή και καμία- του εμβολίου για την ιλαρά!

Αυτό επισήμανε την Πέμπτη σε ειδική εκδήλωση για τη νόσο, με αφορμή την επιδημική έξαρση της ιλαράς, ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής, πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού που είναι αθωράκιστος έναντι της μεταδοτικής μολυσματικής νόσου. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την πορεία της νόσου μόνον ανησυχία και προβληματισμό γεννούν:

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέβει πια στα 196. Δηλώθηκαν δηλαδή μέσα σε μια εβδομάδα 30 νέα περιστατικά ιλαράς σε παιδιά και ενήλικους.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας επανέλαβε την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για τα προβλήματα που ανακύπτουν για τη δημόσια υγεία με την άρνηση του εμβολιασμού αλλά και την ανάγκη κάλυψης του ευάλωτου, του αθωράκιστου πληθυσμού, με το εμβόλιο της ιλαράς στην τρέχουσα φάση.

Υπουργείο Υγείας: Επάρκεια 100.000 εμβολίων ιλαράς

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι υπάρχει επάρκεια 100.000 εμβολίων ιλαράς, αριθμός μεγάλος που ωστόσο δεν επαρκεί για να καλυφθεί πλήρως ο πληθυσμός. Χαρακτηριστικό είναι πως η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία εκτιμά ότι χρειάζονται εμβολιασμό για την ιλαρά τουλάχιστον 350.000 παιδιά και μεγάλος αριθμός ενηλίκων!

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών έχουν την τελευταία εβδομάδα καταγγείλλει επανειλημμένως ότι υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια των εμβολίων. Με αντανακλαστικά, προφανώς χαμηλά, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) απαγόρευσε χθες την εξαγωγή εμβολίων προκειμένου να περιορίσει τη μαύρη τρύπα στα εμβόλια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα