Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» και κατάσταση πλήρους επιφυλακής βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. μετά την επιστολή και το βίντεο που ανάρτησε ο φυγάς, εκτελεστής της 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός, στο διαδίκτυο.

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει το βίντεο – μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού.

Αστυνομικοί, ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας εκτιμούν ότι βιντεοσκοπήθηκε στο κρησφύγετο όπου έχει βρει καταφύγιο ο «Μανώλης» της 17Ν, ενώ υποστηρίζουν ότι επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις πως δεν είναι μόνος, αλλά υπάρχει δίκτυο υποστήριξής του.

Την ώρα της βιντεοσκόπησης τουλάχιστον δυο με τρία άτομα βρίσκονταν δίπλα του. Ένας που έστησε την κάμερα και βιντεοσκοπούσε και ο δεύτερος που κρατούσε το χαρτί με το μήνυμα που διάβαζε ο Ξηρός. Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο εκτελεστής της 17Ν δεν διάβαζε το μήνυμα από auto – cue αλλά από χαρτί.

Ακόμη είναι ξεκάθαρο ότι το βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία, καθώς το σήμα που υπάρχει στην αριστερή πλευρά του φούτερ που φοράει ο Ξηρός έχει αλλοιωθεί με ειδικό εφέ.

Η ηγετική εμφάνιση και το μανιφέστο του Ξηρού, λίγες ημέρες μετά την απόδραση του από τις φυλακές Κορυδαλλού, αιφνιδίασε την Αστυνομία, αλλά παράλληλα έδωσε στους αξιωματικούς τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν, ότι από πίσω κρύβεται  ένα δίκτυο υποστήριξης που όμως διαθέτει περισσότερες δυνατότητες από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, με την ηγετική εμφάνιση, αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στις ομάδες ένοπλης δράσης και προσπαθεί να φανεί ενωτικός σε ό,τι έχει να κάνει με τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στο αντάρτικο πόλης καλώντας όλους τους συντρόφους ενώ δεν κάνει ουδεμία αναφορά σε συγκεκριμένη οργάνωση.

Εκείνο που έχει κάνει τους αστυνομικούς να βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό είναι οι φόβοι για ένα εντυπωσιακό χτύπημα. Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να μπουν στο μυαλό του Χριστόδουλου Ξηρού και να μαντέψουν τον επόμενο στόχο.

Ήδη, η  ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην φρούρηση υψηλών προσώπων με αλλαγή δρομολογίων, επιτήρηση γύρω κτιρίων, έλεγχο παρκαρισμένων αυτοκινήτων και άλλα σχετικά μέτρα, που παραπέμπουν σε «εποχή 17Ν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 100 πιθανοί στόχοι μπαίνουν υπό την προστασία της ΕΛΑΣ, ενώ ενισχύονται οι περιπολίες των δίκυκλων ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ κυρίως τη νύχτα. Παράλληλα, έχουν δοθεί αυστηρές εντολές κυρίως σε αστυνομικούς φρουρούς Α.Τ., άνδρες των δίκυκλων ομάδων ΔΙΑΣ – ΔΕΛΤΑ που κινούνται συνεχώς στον δρόμο και αστυνομικούς που πραγματοποιούν πεζές περιπολίες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και σε εγρήγορση, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών, η νέα γενιά τρομοκρατών ενδιαφέρεται για χτυπήματα σε «ανθρώπινους στόχους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα