Σε επτάμηνη φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε Χρυσαυγίτης που προσέβαλε τη μάνα του Φύσσα

Με επτά μήνες φυλακή, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο Χρυσαυγίτης που προσέβαλε τη Μάγδα Φύσσα στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο άνδρας φέρεται να φώναξε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα «πού είναι ο Παύλος σου τώρα».

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και για προσβολή μνήμης νεκρού. Μάλιστα, η πλευρά της οικογένειας Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τη δράση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

Στην κατάθεσή της η Μάγδα Φύσσα είπε ότι «οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες». «Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα» ανέφερε.

Πρόεδρος: Ήταν κακεντρεχής;

Μ. Φύσσα: Πολύ. Ήταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι.

Η Μάγδα Φύσσα αναγνώρισε τον κατηγορούμενο σε φωτογραφίες που της επιδείχθηκαν από τα επεισόδια στη δικαστική αίθουσα, ενώ τη βεβαιότητά του για το δράστη εξέφρασε και αστυνομικός που διενήργησε την έρευνα.
«Πήγα στο δικαστήριο όπου είχε συμβεί το περιστατικό για να διαπιστώσω τις περιγραφές που αναφέρονταν στη μήνυση. Εγώ τον ταυτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός» είπε ο μάρτυρας αστυνομικός.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, που δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, υποστήριξε ότι είναι χριστιανός ορθόδοξος και πως «κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες».

Στην απολογία του είπε ότι «άλλοι» άρχισαν τα συνθήματα προκαλώντας ένταση, ενώ ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν αστυνομικοί αυτόπτες μάρτυρες αλλά και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη.

Πρόεδρος: Γιατί στοχοποίησαν εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλα μου ντε; Γι αυτό θέλω τους αστυνομικούς… Αρνούμαι την κατηγορία. Δεν ξέρω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν χλεύασα κανέναν, υπάρχει και δεύτερος βαθμός».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα